Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan izlet najuspješnijih učenika na Vjeronaučnoj olimpijadi Splitsko-makarske nadbiskupije

Šibenik (IKA/TU)

U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije održan je u subotu, 18. svibnja 2024., nagradni izlet na Visovac i u Šibenik za jedanaest najboljih grupa iz osnovnih i srednjih škola na nadbiskupijskom/međužupanijskom natjecanju iz vjeronauka.

Pet osnovnoškolskih i šest srednjoškolskih grupa sa mentorima i članovima povjerenstva pod vodstvom predstojnice Katehetskog ureda prof. dr. Jadranke Garmaz posjetilo je Visovac. Ondje su razgledali samostanski muzej i u crkvi Gospe Visovačke sudjelovali u euharistiji koju je predslavio župnik Župe Prečistog Srca Marijina – Gospe Fatimske na splitskim Škrapama i vjeroučitelj u OŠ Blatine-Škrape don Ivan Zovko.

U homiliji don Zovko je pozvao sve prisutne, a osobito mlade, da se po uzoru na sv. Petra bore za pravedniji svijet. „Kao što se od Ivana, ljubljenog Isusovog učenika, i Petra očekivalo nešto više, tako se nešto više očekuje i od vas. U protivnom bi sav trud i muka oko učenja bila uzaludna“, istaknuo je.

Nakon posjeta Visovcu i ručka, posjetili su Interpretacijski centar katedrale sv. Jakova „Civitas sacra“  koji je smješten u palači Galbiani u Šibeniku. Zadnja postaja izleta bila je šibenska katedrala sv. Jakova kroz koju ih je proveo katedralni župnik don Krešimir Mateša.