Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: semren

Svećeničko ređenje u Mostaru

U tijeku svečanoga misnog slavlja 30. lipnja u crkvi Sv. Petra i Pavla u Mostaru banjolučki pomoćni biskup Marko Semren zaredio je za svećenike đakone Hercegovačke franjevačke provincije Zlatka Ćorića, Renata Galića, Stipu Rotima i Lovru Šimića.

Dan posvećenoga života na Petrićevcu

Tridesetak redovnica i redovnika koji žive i djeluju u Banjoj Luci i okolici okupilo se u subotu 1. veljače u samostanu Petrićevac na susretu koji je predvodio banjolučki pomoćni biskup Marko Semren i svečano proslavilo Dan posvećenoga života, objavljeno je na mrežnoj stranici samostana.

Jedinstveni božićni koncert u banjolučkoj katedrali

U povodu svetkovine Bogojavljenja i 34. obljetnice biskupskog ređenja mons. Franje Komarice, održan je u subotu navečer, 4. siječnja, u banjolučkoj katedrali Sv. Bonaventure jedinstveni božićni koncert.

Izaslanstvo Ukrajinske grkokatoličke Crkve u sjedištu Banjolučke biskupije

Izaslanstvo Ukrajinske grkokatoličke Crkve pohodilo je 17. srpnja sjedište Banjolučke biskupije. Jedanaestorica svećenika na čelu s vladikom Josipom Miljanom iz Kijeva u Banjoj Luci sudjeluju na konferenciji o ukrajinskoj dijaspori o temi „Čuvanje kršćanskog identiteta i uloga identiteta u procesima integracije i zaustavljanju asimilacije“.