Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: simpozij-promicanje-i-ozivotvorenje-socijalnog-nauka-crkve-u-hrvatskoj

Dr. Jakobfi i dr. Labaš o djelovanju laičkih udruga u duhu socijalnog nauka Crkve te njegovoj zastupljenosti u medijima

Na dvodnevnom simpoziju „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ u četvrtak 24. studenog u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu na zagrebačkom Kaptolu, dr. sc. Igor Jakobfi s magistrom teologije Ivanom Žavcar održao je predavanje o temi „Djelovanje crkvenih udruga prema socijalnom nauku Crkve”. Nakon njega je o promicanju socijalnog nauka Crkve u medijima izlagao prof. dr. sc. Danijel Labaš.

Socijalni nauk Crkve u kontekstu vjeronaučne nastave, sociologije i migracijske krize na simpoziju „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj”

Prvi dan simpozija „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ u četvrtak 23. studenog u zagrebačkom Nadbiskupijskom pastoralnom institutu predavanjima su zaključili dr. Igor Jakobfi i Brigita Kukuruzović, mag. theol.; prof. dr. Gordan Črpić i doc. dr. Marijana Kompes te dr. Darko Rapić.

Prof. dr. Stjepan Baloban i prof. dr. Tonči Matulić održali predavanja u sklopu simpozija „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“

Na dvodnevnom simpoziju „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ u četvrtak 23. studenog u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu na Kaptolu u Zagrebu mons. Stjepan Baloban održao je predavanje o temi „Socijalni nauk Crkve: metodološki iskorak od analitičkog-kritičkog prema konkretnoj primjeni“. Nakon njega je o socijalnom nauku Crkve kao kriteriju za etičko-moralno djelovanje u javnom životu izlagao prof. dr. Tonči Matulić.

Započeo dvodnevni simpozij "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj"

U organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK počeo je u Zagrebu simpozij "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj". Povod je 25 godina djelovanja Centra. Simpozij se u četvrtak, 23. studenoga, i petak, 24. studenoga, održava u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu. Ukupno je 18 predavača, a skup će završiti Okruglim stolom o temi 'Primjena socijalnog nauka Crkve u hrvatskoj stvarnosti'.