Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sinodski-hod

Talijanska BK poziva na dijalog kako bi se potaknuo prihvat migranata

Imigracija, socijalne nejednakosti, važnost odgoja i obrazovanja, sinodalnost, veća financijska izdvajanja za uzdržavanje klera. To su samo neke od tema u središtu završnog priopćenja Stalnog vijeća Talijanske biskupske konferencije koje je imalo sastanak u Rimu od 25. do 27. rujna. Biskupi se nadaju Crkvi sposobnoj za teološki pogled na stvarnost, pun nade, izvještava Vatican News.

Preduskrsni plenarni svećenički sastanak u Krku

U Krku je u srijedu 29. ožujka održan redovni preduskrsni plenarni svećenički sastanak koji je, uz krčkog biskupa Ivicu Petanjka te umirovljenog biskupa Valtera Župana, okupio 40-tak svećenika i redovnika te bogoslove Krčke biskupije. Na sastanku je najavljena reorganizacija biskupije s obzirom na starosnu dob i broj svećenika te pastoralne potrebe.

Konferencija Međunarodnog saveza za pastoral ministranata održana u Splitu

Konferencija Međunarodnog saveza za pastoral ministranata (Coetus internationalis ministrantium – CIM) održana je od 6. do 9. ožujka u Splitu. Redoviti je to godišnji susret povjerenika za pastoral ministranata biskupskih konferencija Europe na kojem se razmjenjuju nova iskustava rada u pastoralu ministranata te dogovaraju zajednički projekti.

1 2 3 9