Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sinodski-hod

Papa: Poniznost je pouka Božića

Na tradicionalnom susretu s članovima Rimske kurije u Dvorani blagoslova prigodom božićnog čestitanja, održanom u četvrtak, 23. prosinca, papa Franjo je istaknuo da je poniznost „veliki uvjet vjere, duhovnog života, svetosti“ i „sposobnost znati živjeti s realizmom, radošću i nadom, naše čovještvo“ koje Gospodin ljubi i blagoslivlja.

Početak sinodskog hoda u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Sukladno smjernicama Vademecuma za Sinodu o sinodalnosti (2021.-2023.) Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić je krajem studenoga imenovao Nadbiskupsko povjerenstvo od osam članova za sinodsko savjetovanje u nadbiskupiji.

Sinodski hod na otoku Visu

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Visu u srijedu 17. studenoga započeo je ciklus tribina u okviru sinodskog hoda Hvarske biskupije.

Banjolučka biskupija nastavlja sa sinodskim hodom

Nakon što je 17. listopada 2021. zajedno s cijelom Katoličkom Crkvom i Banjolučka biskupija započela svoj biskupijski sinodski hod, učinjeni su odmah i konkretni koraci, izvijestila je biskupijska Tiskovna agencija.

Započeo sinodski hod Hvarske biskupije

Hvarska biskupija u nedjelju 17. listopada pridružila se svim (nad)biskupijama Katoličke Crkve započevši sinodski hod koji je u svim župama biskupije otvoren euharistijskim slavljem i zazivom Duha Svetoga.