Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sinodsko-savjetovanje

Đakovo: Održan sastanak sinodskog savjetovanja s predstavnicima medija

U Nadbiskupskom domu u Đakovu 21. ožujka održan je zajednički susret predstavnika medija i članova Nadbiskupijskog povjerenstva za sinodsko savjetovanje, na čelu s vlč. dr. Pavlom Mikulčićem, nadbiskupijskim povjerenikom za sinodsko savjetovanje, a na tragu sazivanja Sinode o sinodalnosti Crkve pape Franje.

Susret sinodskog savjetovanja u Trnjanima

U katehetskoj dvorani Župe sv. Marka evanđeliste u Trnjanima 8. veljače održan je sastanak sinodskog savjetovanja s članovima pastoralnog i ekonomskog vijeća župe. Nakon uvodne molitve sudionici susreta zajedno su izmolili i molitvu za Sinodu.

Susreti formacije župnih koordinatora sinodskog savjetovanja

Susreti formacije župnih koordinatora sinodskog savjetovanja održani su u dvije subote, 22. i 29. siječnja 2022. u Đakovu za Đakovački i Velikokopanički dekanat, u Vinkovcima za Vinkovački, Vukovarski i Otočki dekanat, u Županji za Županjski i Drenovački dekanat, u Osijeku za Osječki istočni i zapadni, Čepinski i Baranjski dekanat te u Slavonskom Brodu za Slavonskobrodski, Sibinjski i Garčinski dekanat.

Rijeka: Pripremljen Upitnik za sudionike Sinodskog hoda

Kako bi dalo smjernice za raspravu o željenim temama u Sinodskom hodu, Povjerenstvo za sinodalno savjetovanje Riječke nadbiskupije pripremilo je Upitnik koji će na susretima župljana i članova zajednica vjernika služiti kao poticaj za razgovor o sinodalnosti Crkve.