Budi dio naše mreže
Izbornik

Susreti formacije župnih koordinatora sinodskog savjetovanja

Đakovo (IKA/TU)

Susreti formacije župnih koordinatora sinodskog savjetovanja održani su u dvije subote, 22. i 29. siječnja 2022. u Đakovu za Đakovački i Velikokopanički dekanat, u Vinkovcima za Vinkovački, Vukovarski i Otočki dekanat, u Županji za Županjski i Drenovački dekanat, u Osijeku za Osječki istočni i zapadni, Čepinski i Baranjski dekanat te u Slavonskom Brodu za Slavonskobrodski, Sibinjski i Garčinski dekanat.

Susreti su započinjali molitvom a zatim je nazočne pozdravio netko od članova Nadbiskupijskog sinodskog povjerenstva i predstavio Sinodu i službu župnih koordinatora sinodskog savjetovanja. U drugom dijelu susreta sudionici su se dijelili u dvije skupine te u radionici obradili ogledni primjer sinodskog savjetovanja prema radnom listu ili upitniku za župne koordinatore.

Nadbiskupijsko sinodsko povjerenstvo je na temelju Vademecuma i Pripremnog dokumenta do sada priredilo jedanaest radnih listova za različite skupine vjernika koji će biti dostavljeni župnicima i župnim koordinatorima kako bi i na župama moglo započeti sinodsko savjetovanje. Očekuje se da koordinatori sažetke savjetovanja iz svojih župa dostave u Nadbiskupijski pastoralni centar do 10. travnja 2022.

U subotu, 5. veljače 2022. održat će se formacija i u Valpovu za Valpovački i Donjomiholjački dekanat.