Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sjedinjene-drzave

Od 1. prosinca iz Hrvatske u Sjedinjene Države - bez viza

Svi hrvatski državljani će najkasnije od 1. prosinca moći putovati u SAD bez viza, ovo je završetak dugog puta pregovora i evaluacija, ali prije svega nastavak i jačanje strateškog partnerstva naših država, napisao je u utorak 28. rujna na svome službenom Twitter profilu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović.

Proslavljen sv. Ante u samostanu hercegovačkih franjevaca u Chicagu

U nedjelju 13. lipnja u samostanu hercegovačkih franjevaca u Chicagu svečano je proslavljena svetkovina sv. Ante koji je zaštitnik te središnje kuće Hrvatske franjevačke kustodije u Americi i Kanadi. Uz nazočnost stotina vjernika iz hrvatskih katoličkih zajednica iz Chicaga i Milwaukeea, svetu je misu predslavio fra Dragan Bolčić, odnedavno župni vikar u hrvatskoj župi Srca Isusova u Chicagu.

Nacionalni tjedan braka u SAD-u na poticaj američkih biskupa

Biskupska konferencija Sjedinjenih Američkih Država potaknula je održavanje Nacionalnoga tjedna braka posvećenoga zajedničkom, svakodnevnom razmišljanju i produbljivanju Božje riječi, koji će se održati od 7. do 14. veljače o temi „Imati, čuvati i poštovati“ bračne zavjete, javlja u petak 29. siječnja hrvatski ured Vatican Newsa.