Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: skole

Podjela slikovnica „Majka Amadeja“ u školama

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Holokausta, 27. siječnja, milosrdne sestre Svetoga Križa darivale su slikovnicu „Majka Amadeja“ učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Đakovu i okolici, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

U Vatikanu predstavljen akcijski plan za očuvanje zajedničkog doma

U Tiskovnom uredu Svete Stolice u utorak 25. svibnja održana je online tiskovna konferencija povodom završetka Posebne godine u povodu pete obljetnice enciklike Laudato si'. Na konferencija je predstavljena Akcijska platforma Laudato si' (LSAP), sedmogodišnji akcijski plan kojim krajevne crkve, zajednice, poduzeća, zdravstveni centri i obrazovne ustanove nastavljaju konkretnim djelovanjima oživljavati poruku enciklike Laudato si' i ostvarivati cjelovitu ekološku viziju sadržanu u enciklici.

Od ponedjeljka blago popuštanje epidemioloških mjera

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske premijer Andrej Plenković najavio je da će od ponedjeljka, 1. veljače, doći do blagog popuštanja epidemioloških mjera te će u škole na nastavu moći krenuti učenici viših razreda osnovnih škola, a omogućit će se i veći broj sportskih aktivnosti na otvorenom.

Sjednica Mješovitog povjerenstva za pitanja katoličkih predškolskih ustanova, katoličkih škola i visokih učilišta

Sjednica katoličkoga dijela Mješovitog povjerenstva Republike Hrvatske i Katoličke Crkve za rješavanje pitanja katoličkih predškolskih ustanova, katoličkih škola i visokih učilišta održana je 11. prosinca u sjedištu HBK u Zagrebu. Sjednicu je sazvao i vodio požeški biskup Antun Škvorčević, zadužen u Biskupskoj komisiji HBK za odnose s državom za pitanja katoličkih odgojno-obrazovnih ustanova.