Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: skoljic

Dr. Tonči Matulić o doprinosu pape Franje moralnoj teologiji

Bulu „Misericordiae vultus - Lice milosrđa“ i apostolsko pismo „Misericordia et misera - Milosrđe i bijednica“ - koje je papa Franjo objavio prigodom proglašenja i zaključenja Svete godine Božjega milosrđa (2015./2016.) - predstavio je prof. dr. Tonči Matulić na susretu moralnih teologa 13. srpnja u franjevačkom samostanu sv. Pavla Pustinjaka na Školjiću.

Dr. Tomislav Smiljanić o doprinosu učiteljstva pape Franje moralnoj teologiji

"Lijepo je da se mladi zauzimaju za život od začeća do prirodne smrti, da se održavaju javne manifestacije i događaji koji to promiču, hod za život, molitva ispred bolnice. No, to bi se moglo činiti i pred tvornicama ljudi koji su izgubili posao. Tu se isto radi o životu, o obiteljima s više djece. Radnik koji ne prima plaću, to je isto grijeh u sebi. Po tome su egzistencijalno ugroženi životi mnogih obitelji, i to su u nebo vapijući grijesi", rekao je dr. Tomislav Smiljanić u svom izlaganju na ljetnom susretu moralnih teologa održanom od 12. do 14. srpnja na Školjiću.

Dr. Damir Šehić o moralnoj dimenziji enciklike Laudato si’ i moralnoj krizi postmoderne

O temi „Moralna dimenzija enciklike Laudato si’ - Kršćanska antropologija kao izlaz iz moralne krize postmodernog čovjeka“ izlagao je dr. sc. Damir Šehić na ljetnom susretu moralnih teologa 13. srpnja u franjevačkom samostanu sv. Pavla Pustinjaka na Školjiću, u sklopu generalne teme susreta „Doprinos pape Franje razvoju moralne teologije“.