Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: skoplje

U Skoplju proslavljena svetkovina Velike Gospe

Skopski biskup Kiro Stojanov je u nedjelju 14 kolovoza u povodu svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo predvodio euharistijsko slavlje u katedrali Presvetoga Srca Isusova u Skoplju.

Don Pavo Šekerija uveden u službu novog katedralnog župnika u Skoplju

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov predvodio je u nedjelju, 20. rujna euharistijsko slavlje u katedrali Presvetoga Srca Isusova u Skoplju te uveo u župničku službu novog katedralnog župnika don Pavu Šekeriju i predstavio katedralnog župnog vikara don Davida L.T. Regalada.

Ekumenski i međureligijski susret Pape s mladima u Skoplju

U popodnevnim satima, prije nego će napustiti biskupsku rezidenciju u Skoplju, Papa se pozdravio s nekoliko osoba, prijatelja i dobročinitelje mjesne Crkve. Zatim se u 15.45 sati odvezao automobilom u Pastoralni centar gdje je održan ekumenski i međureligijski susret s mladima. Po dolasku, u 16 sati, Papu su dočekala dvojica mladića koji mu simbolično ponudili kruh i sol kao i skopski biskup Kiro Stojanov, koji ga je otpratio do podija postavljenog za tu prigodu.

Papina molitva pred spomenikom sv. Majke Terezije

Papa Franjo je, nakon susreta s predstavnicima državnog vrha, posjetio Spomen kuću Majke Terezije. Na susretu s Papom je, osim Misionarki ljubavi, bilo i stotinjak siromašnih za koje one skrbe, rodbina sv. Majke Terezije i najviši predstavnici Makedonske pravoslavne Crkve, Islamske vjerske zajednice te vođe drugih vjerskih zajednica. Papa je u Memorijalnom centru blagoslovio i temeljni kamen za crkvu u spomen na albansko-makedonske svece.

1 2