Budi dio naše mreže
Izbornik

Don Pavo Šekerija uveden u službu novog katedralnog župnika u Skoplju

Skoplje (IKA/KTA)

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov predvodio je u nedjelju, 20. rujna euharistijsko slavlje u katedrali Presvetoga Srca Isusova u Skoplju te uveo u župničku službu novog katedralnog župnika don Pavu Šekeriju i predstavio katedralnog župnog vikara don Davida L.T. Regalada.

Obred uvođenja novoga župnika sastojao se od čitanja dekreta, ispovijedanja vjere i predaje ključeva.

Tumačeći Božju riječ u propovijedi je biskup Stojanov uputio ohrabrujuće riječi novom župniku Šekeriji, želeći mu ustrajnost i zagovor Blažene Djevice Marije u njegovoj novoj dužnosti. Svoju zahvalnost biskup je izrekao i don Davidu L.T. Regaladu koji je također došao u Makedoniju i dao svoju podršku ovoj mjesnoj Crkvi, imenujući ga katedralnim župnim vikarom u Skoplju i upraviteljem župe Presvetog Srca Isusova u Bitoli.

Biskup Stojanov pozvao je župljane da nastave suradnju sa svojim svećenicima don Pavom i don Davidom, a iznad svega prateći ih molitvom kako bi ova župa rasla i razvijala se na dobrobit cijele Crkve.

Dosadašnji župnik u Bitoli, odnosno novi katedralni župnik u Skoplju don Pavo Šekerija svećenik je Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelj Makedonskog Caritasa. Također don David L.T. Regalado svećenik je Vrhbosanske nadbiskupije. Oba svećenika uz njihovu raspoloživost misijski djeluju u Skopskoj biskupiji u Makedoniji uz blagoslov i podršku njihovog ordinarija vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića, koji je i metropolit za Skopsku biskupiju.