Budi dio naše mreže
Izbornik

U Skoplju proslavljena svetkovina Velike Gospe

Skoplje (IKA)

Skopski biskup Kiro Stojanov je u nedjelju 14 kolovoza u povodu svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo predvodio euharistijsko slavlje u katedrali Presvetoga Srca Isusova u Skoplju.

U koncelebraciji bili su katedralni župnik i dekan don Pavo Sekerija te kancelar vlč. Marjan Ristov. U propovijedi biskup Stojanov je istaknuo „Marijino uznesenje je poruka upućena nama vjernicima. Što ozbiljnije živimo svoj život i naš poziv na zemlji, to ćemo više radosti uživati u nebeskoj slavi. Što više razumijemo i doživljavamo svoj poziv kao odgovorno očinstvo i majčinstvo, kao solidarna briga za brata u kojemu nas nosi i ohrabruje Božja ljubav, to više možemo očekivati da će nas Gospodin Bog uzdići u nebesku slavu. Neka nas Marijin primjer stalno ohrabruje na ovom putu, a njezini zagovor nek nas prati, kako bismo i mi, njezina djeca, s njom uživali u nebeskoj slavi, čija nam je vrata Krist otvorio svojim uskrsnućem i uzašašćem, da bi potom kroz njih ušla Marija proslavljena dušom i tijelom, potvrđujući tako da će nam Bog ispuniti ono što je obećao, kao što je učinio sa svojom poniznom službenicom, proslavivši je u svom kraljevstvu u vijeke vjekova“.

Katedrala je bila ispunjena vjernicima, tijekom mise pjevao je katedralni zbor, a na kraju mise održana je procesija oko katedrale s kipom Majke Božje.