Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: spanjolska-biskupska-konferencija

Izabran novi predsjednik Španjolske biskupske konferencije

Nadbiskup Luis Javier Argüello Garcia (70) novi je predsjednik Španjolske biskupske konferencije. Španjolski biskupi su u utorak 5. ožujka nadbiskupa Valladolida izabrali za nasljednika kardinala Juana Josea Omelle (77) iz Barcelone, izvijestila je KNA.

Papa: Obrazovanje je pravo koje se nikome ne smije uskraćivati

Papa Franjo uputio je poruku sudionicima kongresa koji je priredila Španjolska biskupska konferencija, a koji u subotu, 24. veljače završava u Madridu: ponuda obrazovanje je „čin nade u one pred nama“ i doprinos „obnovi društva“, istaknuo je Papa a prenosi Vatican News.

Španjolska biskupska konferencija: Svaki streaming mise zahtjeva biskupsko odobrenje

U Španjolskoj će svaki prijenos mise ubuduće morati odobriti nadležni mjesni biskup. To je predviđeno u brošuri Španjolske biskupske konferencije s pravilima za prijenos euharistijskih slavlja na televiziji, radiju, internetu i društvenim mrežama, koja je objavljena u utorak u Madridu, izvijestio je 7. prosinca katholisch.de.

Papa španjolskim biskupima: Pratiti žrtve zlostavljanja

Sveti Otac Franjo primio je u četvrtak 7. travnja predstavnike Španjolske biskupske konferencije koji su predstavili rad neovisnog povjerenstva za istraživanje slučajeva seksualnog zlostavljanja maloljetnika, izvijestio je Vatican News.

Španjolski biskupi pozvali na post i molitvu za odustajanje od legalizacije eutanazije

Uoči očekivanog odobrenja zakona o legalizaciji eutanazije i potpomognutog samoubojstva u Španjolskoj, tamošnji katolički biskupi okupljeni u Španjolskoj biskupskoj konferenciji su u petak 11. prosinca pozvali sve katoličke vjernike da u srijedu 16. prosinca cijeli dan poste i mole da bi španjolski parlamentarci, odnosno Donji dom parlamenta, odustao od glasovanja o zakonu koji je žurno pripremljen i odobren od strane španjolske Vlade, izvještava Catholic News Agency (CNA).