Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: splitsko-dalmatinska-zupanija

Održano božićno čestitanje i primanje kod nadbiskupa Križića

Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana, u srijedu 20. prosinca 2023., u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, upriličeno je božićno primanje kod splitsko-makarskoga nadbiskupa i metropolita Zdenka Križića te uzajamna čestitka svećenika, županijskih i gradskih vlasti, predstavnika crkvenih i društvenih ustanova te javnih kulturnih djelatnika. Susretu je nazočio i umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Nadbiskup Puljić na primanju kod župana Bobana

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije nadbiskup Želimir Puljić i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo Frankopan Velić posjetili su u utorak 28. ožujka župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana, izvijestila je Splitsko-dalmatinska županija.

Splitsko-dalmatinska županija nudi smještaj stradalima u potresu, pomoć ponudili i nogometaši Dejan Lovren i Mateo Kovačić

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban na izvanrednoj konferenciji za novinare izrazio je suosjećanje sa stanovnicima Sisačko-moslavačke županije koje je u utorak pogodio jaki potres magnitude 6,2 prema Richteru te je ponudio smještaj ugroženima. Putem Facebooka pomoć stradalima ponudili su i hrvatski nogometni reprezentativci Dejan Lovren i Mateo Kovačić.

Nadbiskup Barišić pozvao na poštivanje novih epidemiološkim mjera u crkvenim prostorima

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je 27. kolovoza obavijest svećenicima i vjernicima na području Splitsko-dalmatinske županije o novim epidemiološkim mjerama, prema kojima u crkvenim prostorima za vrijeme dijeljenja pričesti svećenici moraju nositi masku, dok su vjernici za cijelo vrijeme boravka u crkvenim prostorima dužni nositi masku.

1 2