Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: spomenik

Subotica: Započeli Dani biskupa Ivana Antunovića

Manifestacija „Dani biskupa Ivana Antunovića“ započeli su na 134. obljetnicu smrti naslovnog biskupa Ivana Antunovića, narodnog preporoditelja bačkih Hrvata, u četvrtak 13. siječnja 2022., polaganjem vijenaca na njegov spomenik.

Split: „I u mom gradu Vukovar svijetli“

Brojni vjernici i građani Splita i ove su se godine uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i obilježavanja 30. obljetnice žrtve Vukovara i Škabrnje, 17. studenoga, okupili na početku Vukovarske ulice.

Predstavljeno novo spomen-obilježje Domovinskoga rata u Vukovaru

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u utorak 24. studenoga službeno je predstavio novo spomen-obilježje Domovinskoga rata u pješačkoj zoni u središtu Vukovara, u području povijesne graditeljske cjeline, objavljeno je na službenoj stranici Grada Vukovara.

Otkriven i blagoslovljen spomenik Vukovaru u Crikvenici

Uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara, u subotu 14. studenog, svečano je otkriven spomenik „Vječni plamen“ u čast žrtvi grada heroja Vukovara u Vukovarskoj ulici u Crikvenici, objavljeno je na službenim stranicama Vukovara i Crikvenice.

U Presnačama otkriven spomenik ubijenom župniku i redovnici

U banjolučkom Biskupijskom svetištu sv. Male Terezije u Presnačama u subotu 3. listopada proslavljena je svetkovina zaštitnice svetišta te je otkriven spomenik vlč. Filipu Lukendi i s. Ceciliji Grgić ubijenima u Domovinskom ratu, objavila je Nedjelja.

U Subotici će biti podignut spomenik biskupu Ivanu Antunoviću

Na sjednici Skupštine grada Subotice 28. svibnja, gradski su vijećnici odlučili da se u tome gradu podigne spomenik Ivanu Antunoviću (1815. – 1888.), kanoniku nekadašnje Kalačne nadbiskupije i naslovnom biskupu, začetniku narodnog preporoda Hrvata u južnoj Ugarskoj, piscu i uredniku prvoga mjesečnika bačkih Hrvata „Bunjevačko-šokačke novine“, koji je počeo izlaziti prije 150 godina.

1 2