Budi dio naše mreže
Izbornik

Subotica: Započeli Dani biskupa Ivana Antunovića

Subotica (IKA)

Manifestacija „Dani biskupa Ivana Antunovića“ započeli su na 134. obljetnicu smrti naslovnog biskupa Ivana Antunovića, narodnog preporoditelja bačkih Hrvata, u četvrtak 13. siječnja 2022., polaganjem vijenaca na njegov spomenik.

Spomenik u čast biskupu Antunoviću podignut je u parku pokraj katedrale svete Terezije Avilske u Subotici 2020. godine.

Vijence su položili predstavnici Katoličkog društva „Ivan Antunović“ iz Subotice, Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Udruge bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“, Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ i Novinsko-izdavačke ustanove „Hrvatska riječ“.

Među okupljenima su bili i predstavnici Katoličke Crkve, kao i lokalnih medija. Manifestacija je također privukla pozornost medija iz Hrvatske, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

Polaganje vijenaca na biskupov spomenik – koji stoji kao podsjetnik na biskupa i njegove riječi: „Budite braća, budite složni i nerazdruživi“ – bilo je najizvrsnija manifestacija sloge i zajedništva, priopćili su iz Katoličkog društva „Ivan Antunović“.

Manifestaciju „Dani biskupa Ivana Antunovića“ priređuje Katoličko društvo „Ivan Antunović“ iz Subotice. U okviru programa, u nedjelju 16. siječnja s početkom u 18 sati, će u subotičkoj katedrali biti služena svečana sveta misa za biskupa Ivana Antunovića. Jubilarni XXX. Razgovor održat će se u četvrtak 20. siječnja s početkom u 19 sati u Pastoralnom centru „Augustinianum“ u Subotici.