Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: polaganje-vijenaca

Subotica: Započeli Dani biskupa Ivana Antunovića

Manifestacija „Dani biskupa Ivana Antunovića“ započeli su na 134. obljetnicu smrti naslovnog biskupa Ivana Antunovića, narodnog preporoditelja bačkih Hrvata, u četvrtak 13. siječnja 2022., polaganjem vijenaca na njegov spomenik.

Na Bleiburškom polju održana molitva i položeni vijenci

U sklopu komemoracije Bleiburške tragedije, na 76. obljetnicu, u subotu 15. svibnja, na groblju na Bleiburškom polju položeni su vijenci te je održana molitva, objavljeno je na Facebook stranici Počasnoga bleiburškog voda.

Mons. Jure Bogdan u Vinkovcima: Kao Crkva, želimo biti kvasac i duša ove zemlje

Svečanim misnim slavljem za hrvatske branitelje i civile koji su preminuli, poginuli, ubijeni i/ili nestali u Domovinskom ratu, kao i za sve one branitelje koji su preminuli nakon rata ili od ratnih posljedica, na osobit način za pokojne iz 3. gardijske brigade „Kune“, a koje je u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, u četvrtak 29. travnja započelo je u Vinkovcima središnje obilježavanje 30. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade „Kune“.

31. Marulićevi dani

U srijedu 21. travnja polaganjem vijenaca vijenac na spomenik Marka Marulića na Trgu braće Radića, kao i na njegov grob u crkvi Sv. Franje u Splitu, koje je položio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, uz predstavnike Društva prijatelja kulturne baštine i Književnog kruga-Split, započeo je trideset i prvi skup posvećen Marku Maruliću.