Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sredozemlje-granica-mira

Papa će u rujnu posjetiti francuski Marseille

Objavljen je program Papinog apostolskog putovanja u francuski Marseille, gdje će boraviti od 22. do 23. rujna povodom sudjelovanja na zaključnom zasjedanju Mediteranskih susreta. Bit će to Papino 44. apostolsko putovanje u inozemstvo.

U Firenci se održava susret biskupa i gradonačelnika Mediterana

„Sredozemlje - granica mira“ drugi je susret u organizaciji Talijanske biskupske konferencije koji ove godine od 23. do 27. veljače okuplja oko 60 biskupa te nekoliko kardinala koji su se sastali u Firenci kako bi promišljali o temi mira koja ovih dana postaje predmetom molitve i javnih apela sa svih strana svijeta. Susret u Firenci događa se pod sveukupnim dojmom rata u Ukrajini koji zaokuplja pažnju i potiče na zajedništvo vjernika Europe i svijeta.

Sveta Zemlja: Trgovci dobrodošli, migranti ne

Kustos franjevačke Kustodije Svete Zemlje o. Francesco Patton u razgovoru za agenciju SIR predlaže da se konferencije o Sredozemlju održavaju „dublje u regiji“, prenosi Vatican News.

Biskup Rogić susreo se s papom Franjom u Bariju

Šibenski biskup Tomislav Rogić susreo se u nedjelju 23. veljače s papom Franjom u Bariju, gdje je bio hrvatski predstavnik na susretu biskupa mediteranskih zemalja održanim pod geslom „Sredozemlje – granica mira“.

1 2