Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stanko-spoljaric

Otvorena izložba „U početku bijaše Riječ“

Izložba „In principio erat Verbu - U početku bijaše Riječ“ Marija Roka Marinova, slikara dominikanca, otvorena je srijedu 7. prosinca u galeriji „Martin Borković“ Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu.

Duhovnost između slike i promatrača

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ zadarske akademske slikarice Iris Mihatov Miočić otvorena je u petak 7. listopada u Galeriji Martin Borković Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu.

Predstavljena knjiga „Sveti Dominik u Hrvata“

U utorak 10. svibnja u dvorani "Fr. Dominik Barač, OP", Dominikanskoga samostana bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici svečano je predstavljena knjiga, svojevrsna antologija, „Sveti Dominik u Hrvata“, koju su u povodu 800. godišnjice smrti svetoga Dominika i 800. obljetnice dolaska dominikanaca u hrvatske krajeve uredili Anto Gavrić i Božidar Petrač, u suizdanju Nakladničke kuće Alfa i Dominikanske naklade Istina.

Sedmu Pepelnicu umjetnika otvorio ukrajinski svećenik o. Ivan Grinišin

Već tradicionalno Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu organiziralo je „Pepelnicu umjetnika“ – molitvu za i s umjetnicima. Izložba akademskog slikara Hrvoja Marka Peruzovića "Ecce homo!" predstavljena je javnosti na Pepelnicu 2. ožujka, u galeriji Martin Borković u Karlovcu.