Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stepinac-kardinal-i-njegova-savjest

Film „Stepinac – Kardinal i njegova savjest“ u kurikulumu povijesti za srednje škole

Uoči 61. obljetnice smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca, u ponedjeljak, 8. veljače Hrvatsko katoličko sveučilište zaprimilo je od Ministarstva znanosti i obrazovanja suglasnost za korištenje dokumentarnoga filma „Stepinac – Kardinal i njegova savjest“, scenaristice i redateljice Višnje Starešina, nastalog u koprodukciji Interfilma i Hrvatskog katoličkog sveučilišta, u odgojno-obrazovne svrhe i odobrenje tematskog planiranja u svrhu izvođenja nastave u srednjim školama.

Dokumentarni film o bl. Stepincu u pulskoj Areni

Dokumentarni film „Stepinac – Kardinal i njegova savjest“, scenaristice i redateljice Višnje Starešine, bit će prikazan u sklopu Pulskog filmskog festivala u pulskoj Areni u utorak 1. rujna u 22.15 sati.

Rektor Željko Tanjić i autorica Višnja Starešina najavili premijeru dokumentarnog filma "Stepinac: Kardinal i njegova savjest"

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić te scenaristica i redateljica Višnja Starešina, najavili su u četvrtak 6. veljače na Hrvatskom katoličkom radiju, premijeru dokumentarnog filma "Stepinac: Kardinal i njegova savjest" koja će biti u subotu 8. veljače u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a u čijoj produkciji uz Interfilm sudjeluje i Hrvatsko katoličko sveučilište.