Budi dio naše mreže
Izbornik

Film Stepinac–Kardinal i njegova savjest za obnovu zagrebačke katedrale

Zagreb (IKA)

Dokumentarni film Stepinac–Kardinal i njegova savjest počinje se prikazivati u četvrtak 24. rujna u kinima diljem Hrvatske. Dio prihoda od ulaznica bit će doniran za obnovu zagrebačke katedrale.

Producentska kuća Interfilm odriče se svog prihoda od prodaje kino ulaznica te ga želi donirati za obnovu u potresu oštećene katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije.

„Odluku smo donijeli odmah nakon potresa koji je pogodio Zagreb, ali smo čekali s njezinom objavom zbog neizvjesnosti oko epidemije i otvaranja kina. Donaciju namjeravamo realizirati nakon što distributer BLITZ isplati Interfilmov dio prihoda, tako što ćemo cijeli iznos uplatiti  za obnovu Katedrale,  na pripadajući  žiro-račun“, rekao je direktor Interfilma dr. sc. Ivan Maloča.

Nakon zagrebačke svečane premijere u Hrvatskom narodnom kazalištu u veljači te prikazivanja na Pula Film Festivalu u rujnu ove godine, otvara se mogućnost da film vidi i šira publika. Film scenaristice i redateljice Višnje Starešina nastao je u produkciji Interfilma u suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem.