Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stolni-kaptol-vrhbosanski

Nadbiskup Vukšić podijelio nove kanoničke službe

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić na prijedlog četvorice kanonika potpisao je dekrete kojima je podijelio pojedinačne kanoničke službe: prepošta, rektora katedrale i pokorničara, prenijela je u subotu 29. travnja 2023. Katolička tiskovna agencija.

Nadbiskup Vukšić uveo preč. Marka Zubaka u službu vrhbosanskog kanonika

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić predvodio je 14. veljače 2023. euharistijsko slavlje u sarajevskoj katedrali te uveo u službu novoimenovanog kanonika Stolnog kaptola vrhbosanskog i fojničkog arhiđakona preč. Marka Zubaka.

Uvođenje u službu novog vrhbosanskog kanonika preč. Marka Zubaka

Novoimenovani kanonik Stolnog kaptola vrhbosanskog i fojnički arhiđakon preč. Marko Zubak svečano će biti uveden u službu u utorak 14. veljače tijekom mise u sarajevskoj katedrali Srca Isusova s početkom 18 sati, izvijestili su iz Ureda za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

Mons. Luka Tunjić novi kanonik Vrhbosanske nadbiskupije

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić imenovao je krajem srpnja nacionalnog ravnatelja Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini mons. Luku Tunjića kanonikom Stolnog kaptola vrhbosanskog i plehanskim arhiđakonom, objavila je Vrhbosanska nadbiskupija.