Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: suboticka-katedrala

Mađarska Vlada financirat će nastavak obnove katedrale u Subotici

Mađarski ministar vanjske ekonomije i vanjskih poslova Péter Szijjártó, u pratnji predsjednika Skupštine Vojvodine Istvána Pásztora, posjetio je 26. travnja subotičku katedralu Sv. Terezije Avilske, gdje je sa subotičkim biskupom Slavkom Večerinom razgovarao o njezinoj obnovi.

Veliki petak u subotičkoj katedrali

Obrede Velikoga petka u subotičkoj katedrali Sv. Terezije predvodio je 15. travnja subotički biskup Slavko Večerin, uz sudjelovanje svećenika koji djeluju u središnjim dijecezanskim ustanovama i subotičkoj katedralnoj župi.

Misa posvete ulja u subotičkoj katedrali

Misu posvete ulja u katedrali – manjoj bazilici sv. Terezije Avilske u Subotici služio je na Veliki četvrtak, 14. travnja 2022. subotički biskup Slavko Večerin sa svećenicima Subotičke biskupije.

Polnoćka u subotičkoj katedrali Sv. Terezije Avilske

Subotički biskup Slavko Večerin predslavio je misu polnoćku u subotičkoj katedralnoj crkvi Sv. Terezije Avilske na hrvatskom, a svečanu danju božićnu misu na svetkovinu Isusova Rođenja na mađarskom jeziku.

U Subotici održana Dužijanca malenih

U subotičkoj katedrali sv. Terezije Avilske u nedjelju 13. lipnja misu Dužijance malenih predslavio je katedralni župnik mons. Stjepan Beretić.

Svetkovina Tijelova u subotičkoj katedrali

Subotički biskup mons. Slavko Večerin predslavio je svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Kristove, 3. lipnja, u subotičkoj katedrali – manjoj bazilici sv. Terezije Avilske. Na kraju mise predstavljen je ovogodišnji bandaški par.

Ređenje novog subotičkog biskupa mons. Slavka Večerina bit će bez prisustva puka

Na konferenciji za medije u Biskupskom ordinarijatu u Subotici u utorak 10. listopada pobliže je predstavljen događaj biskupskog ređenja mons. Slavka Večerina, imenovanog subotičkog biskupa, u subotu 14. studenoga tijekom svečane mise koja počinje u 11 sati u katedrali – manjoj bazilici Sv. Terezije Avilske. Događaj su predstavili preč. Mirko Štefković, glasnogovornik Subotičke biskupije na hrvatskom jeziku, te vlč. Csaba Szabó Szepesi, tajnik novog biskupa, na mađarskom jeziku.