Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sudenje

Kardinalu Zenu izrečena novčana kazna, istraga se nastavlja

Umirovljenog hongkonškog nadbiskupa kardinala Josepha Zena Ze-kiuna i još petero optuženika Prekršajni sud u West Kowloonu je u petak 25. studenoga 2022. proglasio krivima jer nisu registrirali Fond za humanitarnu pomoć 612 koji je pružao pomoć prosvjednicima u Hong Kongu 2019. godine te im je izrečena novčana kazna, izvijestio je Vatican News.

Hong Kong: Nastavljeno suđenje kardinalu Zenu

Nekoliko dana nakon što je Vatikan najavio obnavljanje sporazuma s Pekingom, u Hong Kongu je u srijedu 26. listopada na Prekršajnom sudu u West Kowloonu nastavljeno suđenje kardinalu Josephu Zenu, prenosi CNA.

Započelo suđenje kardinalu Zenu

Suđenje umirovljenom nadbiskupu Hong Konga kardinalu Josephu Zenu započelo je u ponedjeljak 26. rujna na sudu West Kowloon u Hong Kongu, izvijestila je CNA.

Mons. Batelja o aktualnosti iskaza bl. Alojzija Stepinca po zapisima biskupa Nežića

Mons. dr. sc. Juraj Batelja, generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, tijekom svoga izlaganja na rekolekciji zadarskog prezbiterija u srijedu 18. svibnja u sjemeništu Zmajević u Zadru, aktualizirao je neke autentične iskaze bl. Alojzija Stepinca temeljem zapisa nekadašnjeg porečkog i pulskog biskupa Dragutina Nežića.

U Sisku predstavljena knjiga „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti“

Knjiga postulatora kauze bl. Alojzija Stepinca mons. dr. sc. Jurja Batelje „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti. Prinosi za životopis biskupa Dragutina Nežića uz 75. obljetnicu njegova služenja Crkvi u Istri“, predstavljena je u četvrtak, 24. veljače u Velikom Kaptolu u Sisku.

1 2