Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sudenje

Mons. Batelja o aktualnosti iskaza bl. Alojzija Stepinca po zapisima biskupa Nežića

Mons. dr. sc. Juraj Batelja, generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, tijekom svoga izlaganja na rekolekciji zadarskog prezbiterija u srijedu 18. svibnja u sjemeništu Zmajević u Zadru, aktualizirao je neke autentične iskaze bl. Alojzija Stepinca temeljem zapisa nekadašnjeg porečkog i pulskog biskupa Dragutina Nežića.

U Sisku predstavljena knjiga „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti“

Knjiga postulatora kauze bl. Alojzija Stepinca mons. dr. sc. Jurja Batelje „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti. Prinosi za životopis biskupa Dragutina Nežića uz 75. obljetnicu njegova služenja Crkvi u Istri“, predstavljena je u četvrtak, 24. veljače u Velikom Kaptolu u Sisku.

Predavanje na Trnjanskoj Savici o suđenju Alojziju Stepincu

U organizaciji Udruge „Stepinčeva Savica“ s Trnjanske Savice održano je u nedjelju 9. veljače u dvorani Mjesnog odbora Trnjanska Savica predavanje diplomirane pravnice Ivane Bandov o suđenju Alojziju Stepincu naslovljeno „Nepravedno osuđen“.

U župi u Sloboštini održano predavanje o suđenju Stepincu

U sklopu liturgijsko-pastoralno-duhovne pripreme za svetkovinu bl. Alojzija Stepinca u četvrtak 6. veljače u župi Uzašašća Gospodnjeg u Sloboštini voditeljica Odjela za pravne poslove u Glavnom tajništvu Ministarstva pravosuđa Ivana Bandov iz udruge „Stepinčeva Savica“ održala je predavanje „Nepravedno osuđen“ o suđenju bl. Alojziju Stepincu. Premda je bilo predviđeno da se predavanje održi u pastoralnom centru župe, zbog velikog broja zainteresiranih, preseljeno je u crkvu.