Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: susret-s-predstavnicima-vlasti

Susret Pape sa slovačkom predsjednicom i predstavnicima društva

Sveti Otac Franjo susreo se u ponedjeljak 13. rujna u predsjedničkoj palači u Bratislavi sa slovačkom predsjednicom Zuzanom Čaputovom te s civilnim i vjerskim vlastima, predstavnicima civilnoga društva i članovima Diplomatskog zbora, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papin susret s predstavnicima političkog života u Rumunjskoj

„Ohrabrujem vas da nastavite raditi na učvršćivanju struktura i institucija potrebnih ne samo za to da se dadne odgovor na pravedne težnje građana, nego i da potaknete i omogućite svom narodu da izrazi sav potencijal i domišljatost za koje znamo da je kadar izraziti“, poruka je pape Franje upućene rumunjskom narodu u prvom govoru njegovog 30. apostolskog putovanja.

Sofija: Papin susret s predstavnicima vlasti, građanskog života i diplomatskog zbora

„Drago mi je što se nalazim u Bugarskoj, mjestu susreta između različitih kultura i civilizacija, mostu između Istočne i Južne Europe, vratima otvorenim prema Bliskome istoku, zemlji u kojoj su duboko usađeni drevni kršćanski korijeni, koji jačaju poziv u korist susreta kako u ovim krajevima tako i u međunarodnoj zajednici“, rekao je papa Franjo u svom prvom govoru na apostolskom pohodu Bugarskoj, upućenom predstavnicima vlasti, građanskog života i diplomatskog zbora u nedjelju 5. svibnja.