Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: suvereni-malteski-viteski-red

Donacija Veleposlanstva Suverenoga malteškog reda Hrvatskom Caritasu

Iz Münchena je u četvrtak 9. ožujka u Zagreb Hrvatskom Caritasu posredovanjem izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Michaela Dzebe stigla donacija Veleposlanstva Suverenoga malteškog reda koja se sastoji od 30 paleta zaštitnih maski FFP2 i nekoliko vrsta brzih kućnih antigenskih testova na covid 19.

Papa Malteškom redu: Napredujte u misiji ostajući vjerni Kristu

Papa Franjo primio je u ponedjeljak 30. siječnja članove Suverenog viteškog malteškog reda na završetku njihova generalnog kapitula i potaknuo ih da nakon izbora novih članova visokih službi svoja poslanja nastave ostajući vjerni Kristu, izvijestio je Vatican News.

Papa proglasio novi Ustav Malteškog reda i imenuje privremeno vijeće

Papa Franjo je u subotu 3. rujna proglasio novu Ustavnu povelju i pripadajući zakonik Suverenog viteškog jeruzalemskog, rodoškog i malteškog bolničkog reda svetog Ivana. Dekretom se utvrđuje opoziv visokih službi, raspuštanje dosadašnjeg vrhovnog vijeća, uspostavljanje privremenog vrhovnog vijeća, kao i sazivanje izvanrednog generalnog kapitula za 25. siječnja 2023., na blagdan Obraćenja sv. Pavla, izvijestio je Vatican News.

Beogradski nadbiskup boravio u Milanu na Dan svetog Karla Boromejskog

Nadbiskup Beogradske nadbiskupije mons. Stanislav Hočevar u četvrtak 4. studenoga, na Dan svetog Karla Boromejskog, boravio je u Milanu gdje se, među ostalim, sastao s veleposlanikom Suverenog malteškog reda u Republici Srbiji Albertom di Lucom i nadbiskupom Milana mons. Mariom Delpinijem.

FELJTON - SUVERENI MALTEŠKI VITEŠKI RED (4. nastavak): Hrvatski Caritas i Malteški red zajedno za Banovinu

Ovo je četvrti nastavak feljtona o Suverenom malteškom viteškom redu kojega objavljujemo na mrežnim stranicama Informativne katoličke agencije (IKA). U njemu ćemo predstaviti aktualnu suradnju Hrvatskog Caritasa i Suverenog jeruzalemskog, rodoskog i malteškog viteškog hospitalnog reda svetog Ivana, kako mu danas glasi službeni naziv, u pomoći potresom ranjenoj Banovini.

Dar Veleposlanstva Suverenoga malteškog reda u RH Hrvatskom Caritasu

Hrvatski Caritas preuzeo je donaciju 55 rabljenih bolničkih kreveta i krevetnih ormarića iz Traunsteina u Njemačkoj, koju mu je za potrebe korisnika Caritasove mreže i zdravstvenih ustanova uputilo Veleposlanstvo Suverenoga malteškoga reda u Republici Hrvatskoj zalaganjem njegova izvanrednoga i opunomoćenog veleposlanika Michaela Dzebe.

1 2 3