Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: suvereni-malteski-viteski-red

Beogradski nadbiskup boravio u Milanu na Dan svetog Karla Boromejskog

Nadbiskup Beogradske nadbiskupije mons. Stanislav Hočevar u četvrtak 4. studenoga, na Dan svetog Karla Boromejskog, boravio je u Milanu gdje se, među ostalim, sastao s veleposlanikom Suverenog malteškog reda u Republici Srbiji Albertom di Lucom i nadbiskupom Milana mons. Mariom Delpinijem.

FELJTON - SUVERENI MALTEŠKI VITEŠKI RED (4. nastavak): Hrvatski Caritas i Malteški red zajedno za Banovinu

Ovo je četvrti nastavak feljtona o Suverenom malteškom viteškom redu kojega objavljujemo na mrežnim stranicama Informativne katoličke agencije (IKA). U njemu ćemo predstaviti aktualnu suradnju Hrvatskog Caritasa i Suverenog jeruzalemskog, rodoskog i malteškog viteškog hospitalnog reda svetog Ivana, kako mu danas glasi službeni naziv, u pomoći potresom ranjenoj Banovini.

Dar Veleposlanstva Suverenoga malteškog reda u RH Hrvatskom Caritasu

Hrvatski Caritas preuzeo je donaciju 55 rabljenih bolničkih kreveta i krevetnih ormarića iz Traunsteina u Njemačkoj, koju mu je za potrebe korisnika Caritasove mreže i zdravstvenih ustanova uputilo Veleposlanstvo Suverenoga malteškoga reda u Republici Hrvatskoj zalaganjem njegova izvanrednoga i opunomoćenog veleposlanika Michaela Dzebe.

Veleposlanik Malteškog reda u BiH posjetio sjemenište Redemptoris Mater

Veleposlanik Suverenoga jeruzalemskog, rodoskog i malteškog vojnog hospitalnog reda svetog Ivana u Bosni i Hercegovini Pawel W. Gieryinski posjetio je u petak 9. srpnja Nadbiskupijsko misijsko međunarodno sjemenište Redemptoris Mater u Sarajevu sa sjedištem u Vogošći, objavila je Katolička tiskovna agencija.

Donacija Suverenoga malteškog reda Hrvatskom Caritasu

U sklopu suradnje Suverenoga malteškog reda i Hrvatskoga Caritasa zalaganjem izvanrednoga i opunomoćenog veleposlanika Michaela Dzebe početkom srpnja u Hrvatsku je stigla donacija 29.440 kućnih antigenskih testova, 20.000 jednokratnih medicinskih zaštitnih maski te nekoliko korištenih električnih bolničkih kreveta s ormarićima i drugog namještaja, priopćeno je iz Hrvatskoga Caritasa.

1 2