Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-donat

Održano predavanje „Rekognicija relikvijara iz katedrale sv. Stošije u Zadru“

U povodu Krševanovih dana kršćanske kulture i proslave svetkovine sv. Krševana, ujedno Dana grada Zadra, Sveučilište u Zadru i Stalna izložba crkvene umjetnosti u Zadru organizirali su u utorak 22. studenoga, u Svečanoj dvorani Sveučilišta, predavanje akademika Maria Šlausa i prof. dr. Ante Uglešića „Rekognicija relikvijara iz katedrale sv. Stošije u Zadru“, objavljeno je na sveučilišnoj Facebook stranici.

Održana glazbeno-scenska kantata u katedrali sv. Stošije

Glazbeno-scensku kantatu „Blagoslovi, Bože, Zadar“ u srijedu 23. studenoga u katedrali sv. Stošije u Zadru izveo je Katedralni zbor sv. Stošije pod ravnanjem mo. Žana Morovića i u orguljaškoj pratnji Dragana Pejića te učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Bartula Kašića u Zadru.

Svečano proslavljen blagdan sv. Donata s otkrivenim relikvijarom sv. Donata

Relikvijar sv. Donata, zadarskog biskupa iz 8./9. st., s Donatovim kostima u njemu, predstavljen je pred zadarskim pukom, a Donatove moći nakon više stoljeća bile su izložene puku na čašćenje na blagdan sv. Donata, u ponedjeljak 25. veljače, za vrijeme svečanoga misnog slavlja u katedrali Sv. Stošije u Zadru koje je predvodio katedralni župnik don Josip Radojica Pinčić.