Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-ivan-bosco

Blagdan sv. Ivana Bosca u Slavonskom Brodu

Blagdan sv. Ivana Bosca, jednog od najvećih svetaca prošloga stoljeća, koji je uživao i danas uživa u Crkvi i svijetu glas uzornoga, suvremenog svećenika i apostola mladeži, proslavljen u ponedjeljak 31. siječnja u Župi sv. Dominika Savija na Koloniji u Slavonskom Brodu.

Proslava sv. Ivana Bosca u Belom Manastiru

U belomanastirskoj župnoj crkvi sv. Martina biskupa svečano je u ponedjeljak, 31. siječnja proslavljen blagdan svetoga Ivana Bosca, apostola mladih. U župi već 42 godine djeluju svećenici salezijanci čiji je utemeljitelj upravo sv. Ivan Bosco.

Proslava blagdana sv. Ivana Bosca u Splitu

Blagdan utemeljitelja salezijanaca, učitelja i zaštitnika djece i mladeži, sv. Ivana Bosca svečano je proslavljen u ponedjeljak, 31. siječnja, u salezijanskoj župi Marije Pomoćnice na splitskom Kmanu. Središnje koncelebrirano euharistijsko slavlje predvodio je fra Domagoj Runje, bibličar i profesor na katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Homilija nuncija Lingue na svetkovinu sv. Ivana Bosca

Homilija apostolskog nuncija nadbiskupa Giorgia Lingue na svetkovinu utemeljitelja Družbe sv. Franje Saleškoga – salezijanaca, u ponedjeljak 31. siječnja 2022. u crkvi „Sveta Mati Slobode“, u Župi Duha Svetoga, na zagrebačkom Jarunu.

1 2