Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-ivan-xxiii

Mons. Batelja: Stepinac je bio pastir po Isusovu Srcu

Propovijed generalnog postulatora za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. Jurja Batelje na Nedjelju Dobroga Pastira, 21. travnja 2024., u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću, na misi koju je predslavio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, prije koje je predstavljena zbirka propovijedi bl. Alojzija Stepinca o Lauretanskim litanijama.

Dva diva koja su nam pokazala put

„Ono što je ujedinilo dvije izvanredne osobe bio je Koncil koji je papa Roncalli sazvao s proročkim duhom, a Wojtyła ga je proveo u svijetu“, istaknuo je prefekt Dikasterija za kauze svetaca kardinal Marcello Semeraro, govoreći u intervjuu za „Famiglia Cristiana“ o Ivanu XXIII. i Ivanu Pavlu II., koji je objavljen uoči 10. obljetnice njihove kanonizacije, 27. travnja 2024., na mrežnim stranicama dikasterija. S kardinalom je razgovarao Antonio Sanfrancesco, a u nastavku donosimo cjelovit prijevod razgovora.

Papina poruka za Svjetski dan siromaha 2023.

»Ne okreći lica od siromaha« (Tob 4, 7) tema je Papine poruke za 7. Svjetski dan siromaha koji se slavi 19. studenoga 2023. Donosimo u cijelosti prijevod Papine poruke.

Župa sv. Ivana XXIII. proslavila svetkovinu svog sveca zaštitnika

Na 60. obljetnicu otvorenja Drugog vatikanskog koncila u utorak 11. listopada Župa sv. Ivana XXIII., pape u zagrebačkoj Dubravi proslavila je svetkovinu svog sveca zaštitnika. Misno slavlje predslavio je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović koji je u sklopu svečanosti blagoslovio na javno štovanje u župnoj crkvi postavljen novi kip Pape dobroga, kako je nazivan sv. Ivan XXIII.

Sv. Ivan XXIII.: "Želim biti dobar, uvijek, sa svima!"

Središnje slavlje blagdana Sv. Ivana XXIII., pape, u Dubravi u Zagrebu u ponedjeljak 11. listopada, predvodio je generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije doc. dr. Krunoslav Novak u zajedništvu s više svećenika Remetskog dekanata.

Mons. Zlatko Koren gostovao u emisiji "Aktualno" HKR-a

U povodu ovogodišnje svečane proslave Stepinčeva koja je bila u srijedu 10. veljače, kao i medijskih odjeka s iste, gost emisije "Aktualno" Hrvatskog katoličkog radija (HKR), emitirane u subotu 13. veljače, bio je kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zlatko Koren.