Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-juraj

Održano plovno hodočašće sv. Jurju

U Vrsaru je po dvanaesti put u subotu 23. travnja plovnim hodočašćem proslavljen blagdan Sv. Jurja. Misno slavlje ispred crkve sv. Jurja predslavio je mjesni župnik vlč. mr. Lino Zohil.

Blagdan sv. Jurja u Baćini u znaku obljetnice

Misno slavlje ispred crkve Sv. Jurja u župi Baćina, na blagdan nebeskog zaštitnika, u petak 23. travnja predvodio je župnik župe Kraljice Neba i Zemlje u Pločama don Ante Bitunjac u koncelebraciji župnika župe Baćina i Plina - Stablina fra Kristijana Perkovića.

U Derventi proslavljen blagdan sv. Jurja

Blagdan sv. Jurja proslavljen je u petak 23. travnja u istoimenoj župi u Derventi u Bosanskoj Posavini. Euharistijsko slavlje predvodio je plehanski gvardijan fra Anto Tomas.

Jurjevo u Lađevcu

U petak 23. travnja u Lađevcu je u skladu s epidemiološkim mjerama proslavljen nebeski patron župe, sv. Juraj. Vjernici su se s maskama na licu i uz odstojanje okupili na svečanoj misi u 12 sati ujedinjeni u molitvi.

Blagoslovljen obnovljeni kip sv. Jure u Desnama

Na župnu svetkovinu sv. Jure, u petak 23. travnja, tijekom mise koju je u crkvi Sv. Jure u Desnama predslavio župnik župe Slivno Ravno – Vlaka don Mario Mihanović, blagoslovljen je obnovljeni kip sv. Jure, star 120 godina.

U Petrovaradinu proslavljen sv. Juraj

U Župi sv. Jurja, mučenika u Petrovaradinu svečanim euharistijskim slavljem u petak 23. travnja proslavljen je nebeski zaštitnik župe. Euharistijsko slavlje predslavio je srijemski biskup Đuro Gašparović u zajedništvu sa župnicima petrovaradinskih župa, mons. Markom Lošem i vlč. Ivanom Rajkovićem.

1 2