Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-stjepan

Šesti utorak uoči blagdana sv. Ante u Šibeniku

U crkvi sv. Frane u Šibeniku (Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića) na šesti utorak u čast sv. Antunu Padovanskomu, 20. travnja, misu je predslavio župnik Župe sv. Jeronima na šibenskim Meterizama fra Ante Bešlić.

Proslava Sv. Stjepana prvomučenika na Sustipanu u Splitu

Već tradicionalno veliki broj župljana Meja kao i brojni hodočasnici okupili su se na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, 26. prosinca, u crkvici na starom splitskom groblju Sustipan, kako bi proslavili nebeski rođendan svoga zaštitnika. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u zajedništvu sa župnikom sv. Stjepana pod Borovima i gvardijanom samostana sv. Frane fra Martinom Jakovićem, kapelanom fra Josipom Ivanovićem i don Gabrijelom Kamberom.

Slavlje u Sustjepanu

Na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, 26. prosinca, misno slavlje u crkvi Sv. Stjepana u Sustjepanu predvodio je župnik župe Svetog Spasa, kojoj ta crkva pripada, i dekan dekanata Dubrovnik 2 don Ivica Pervan. S njim je za oltarom služio đakon don Josip Mudri koji je i propovijedao.

Otvorena proslava svetkovine sv. Stjepana I., pape i mučenika, zaštitnika Hvara i Hvarske biskupije

Ophodom s moćnikom sv. Stjepana I., pape i mučenika, i svečanom Večernjom koju je predvodio hvarski biskup dr. Petar Palić otvorena je u ponedjeljak 1. listopada proslava zaštitnika grada Hvara i Hvarske biskupije. Na početku slavlja održana je procesija s moćnikom sv. Stjepana I. u hvarskoj katedrali koji su nosili članovi bratovštine Sv. Nikole i Sv. Križa odjeveni u bratimskom ruhu.