Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-terezija-od-djeteta-isusa

Papa francuskim biskupima: Gledati Mediteran kako bismo štitili ljudsko dostojanstvo

Papa Franjo je u petak, 3. studenog 2023. pročitao poruku upućenu Francuskoj biskupskoj konferenciji, koju je potpisao državni tajnik kardinal Parolin, povodom njezina plenarnoga zasjedanja, u kojoj je potaknuo da se pomogne društvu promicati i štititi ljudski život kroz pravedne zakone te prakticirati bratstvo koje je kvasac mira za svijet, izvijestio je Vatican News.

Apostolska pobudnica „C'est la confiance“ pape Franje

Donosimo tekst Apostolske pobudnice „C'est la confiance“ o sv. Tereziji Mariji od Djeteta Isusa i Svetoga Lica, koju je papa Franjo objavio 15. listopada 2023., povodom 150. obljetnice njezina rođenja, u prijevodu fra Tomislava Pervana.

Proslavljen blagdan sv. Male Terezije u Karmelu sv. Josipa

Brojni hodočasnici pohodili su u nedjelju 1. listopada 2023. Karmel sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj da bi proslavili blagdan sv. Terezije od Djeteta Isusa i Svetoga Lica, naučiteljice Crkve, u godini 150. obljetnice njezina rođenja.

Svetkovina sv. Male Terezije proslavljena u bistričkom Karmelu

Svetkovina sv. Male Terezije o 150. godišnjici njezina rođenja i 100. obljetnici beatifikacije proslavljena je u nedjelju 1. listopada u samostanskoj crkvi Karmela Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici, svečanom misom koju je predvodio karmelićanin o. Ivan Pleše.

Zagreb: Proslava župne svetkovine u Župi sv. Male Terezije

U Župi sv. Terezije od Djeteta Isusa i Svetoga Lica u Zagrebu svečano je u nedjelju 1. listopada 2023. proslavljena župna svetkovina. Središnje misno slavlje predslavio je ekonom Zagrebačke nadbiskupije preč. Tomislav Šestak, izvijestili su iz Župe.

Izišle dvije nove knjige nadahnute karmelskom duhovnošću

U suizdanju Glasa Koncila i Zaklade „Sveta Maravillas od Isusa“, uoči spomendana sv. Terezije od Djeteta Isusa i Svetoga Lica, objavljene su dvije nove knjige nadahnute karmelskom duhovnošću: „Službenica Božja majka Maria Josefa od Srca Isusova – Bosonoga karmelićanka iz Cerro de los Ángelesa“ te „Život svete Male Terezije – Njezine molitve – Pobožnosti“.

1 2