Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-godina-2025

Predgovor pape Franje u knjizi "Moliti danas. Izazov za pobjedu"

Objavljujemo prijevod teksta predgovora pape Franje iz molitvenog priručnika "Moliti danas. Izazov za pobjedu", autora kardinala Angela Comastrija, u izdanju Vatikanske izdavačke kuće. To je prvi svezak u nizu priručnika za Godinu molitve koju je Papa otvorio kao pripremu za Jubilej 2025. godine. Izvorni tekst objavio je Vatican News.

Molitva Jubileja 2025.

Prijevod Molitve Jubileja, koju je sastavio papa Franjo, na hrvatski jezik, objavljen na službenoj mrežnoj stranici Svete godine 2025.

Papin Angelus u nedjelju 21. siječnja

Papa Franjo je u nedjelju, 21. siječnja 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Proglas biskupa Rogića u povodu Godine molitve

U Šibenskoj biskupiji 2024. godina bit će Godina molitve u kojoj će se vjernici duhovno pripremati za jubilejsku 2025. godinu. Tim povodom biskup Tomislav Rogić uputio je proglas koji donosimo u cijelosti.

Održana adventska duhovna obnova za redovnike i redovnice grada Zagreba

U organizaciji Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije (HRK) za trajnu formaciju redovnika i redovnica, u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Majke Crkve u Trnovčici u Zagrebu, u nedjelju 17. prosinca 2023., održana je Adventska duhovna obnova za redovnike i redovnice koji žive i djeluju u gradu Zagrebu i okolici.

1 2