Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveti-antun-padovanski

Proslava svetkovine sv. Antuna Padovanskog na riječkoj Kantridi

Svečanu misu na svetkovinu sveca svega svijeta 13. lipnja u crkvi sv. Ante Padovanskog na Kantridi predvodio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić koji je na kraju mise blagoslovio novi župni barjak za procesiju i radove na dekoraciji unutrašnjosti crkve.

Proslava sv. Antuna Padovanskoga u župi Stara Rijeka

U nedjelju 13. lipnja u župi Stara Rijeka u Prijedorskom dekanatu proslavljen je spomendan sv. Antuna Padovanskoga. Kako je već desetljećima u tradiciji prijedorskog kraja da vjernici hodočaste sv. Antunu u Staru Rijeku, tako je i ove godine vjerni puk hodočastio svome omiljenom svecu.

Nadbiskup Hranić predvodio svečanu misu na Antunovo u Vinkovcima

U vinkovačkom svetištu sv. Antuna u Vinkovcima, franjevaca konventualaca, 13. lipnja svečano je proslavljena svetkovina „Sveca cijeloga svijeta“ – Sv. Antuna Padovanskog. Svečanu misu kao završetak proslave slavio je đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić.

U Zaboku proslavljen blagdan sv. Antuna uz tradicionalni blagoslov bicikala

Misno slavlje, te već tradicionalni, po dvanaesti put, blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća održani su u nedjelju 13. lipnja u kapelici sv. Antuna u Grabrovcu. Misno slavlje predslavio je privremeni upravitelj župe u Zaboku vlč. Tomislav Šagud, uz župnika na bolovanju vlč. Marijana Culjaka.

U Sesvetskim Selima započela pobožnost „13 utoraka” sv. Antunu

U župi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima  započela je pobožnost „13 utoraka” sv. Antunu. Misno slavlje predvodio je vlč. Petar Galeković, župni vikar u župi sv. Martina u Dugom Selu i župi Uskrsnuća Isusova u Sesvetskom Kraljevcu. U homiliji je naglasio: „Isus nas i danas pita želimo li ozdraviti, želimo li biti bolji, želimo li biti sveti? To pitanje i ta ponuda stoji dok naš ovozemaljski život ne bude okončan. Stoga, čuvajmo se preuzetnosti.”

Nadbiskup Puljić na proslavi blagdana sv. Ante Padovanskog u Popovićima

Blagdan sv. Ante Padovanskog svečano je proslavljen u istoimenoj župi u Popovićima gdje je koncelebrirano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u subotu 13. lipnja predslavio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon mise, nadbiskup je predvodio i procesiju sa svečevim kipom kroz dio toga mjesta smještenog u zadarskom zaleđu.

1 2