Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveuciliste-u-zadru

Doc. dr. Tadej Stegu na simpoziju u Zadru: Misijsko obraćenje institucija

Plenarno izlaganje „Misijsko obraćenje institucija“ - o važnoj temi koju potiče papa Franjo na razini sveopće Crkve - na simpoziju „Novi Direktorij za katehezu - Izazov katehezi i pastoralu danas“, u petak 24. rujna na Sveučilištu u Zadru održao je doc. dr. Tadej Stegu, predavač kolegija iz pastoralne teologije, katehetike i didaktike te prodekan za studije na Teološkom fakultetu u Ljubljani.

Prof. dr. Jadranka Garmaz i dr. sc. Silvana Burilović Crnov u Zadru: Od pasivnog do promotivnog pristupa katehezi obitelji

Izlaganje “Od pasivnog do promotivnog pristupa katehezi obitelji” priredile su prof. dr. sc. Jadranka Garmaz i dr. sc. Silvana Burilović za znanstveni skup „Novi Direktorij za katehezu - Izazov katehezi i pastoralu danas“ na Sveučilištu u Zadru u subotu 25. rujna, u kojem su autorice pojasnile što bi bio vjerski odgoj u obitelji, što je kateheza obitelji te što novi Direktorij govori o katehezi obitelji.

Izlaganje dr. Ćavar i dr. Džinić na simpoziju u Zadru: Pravni aspekti katehetskog poučavanja

Za simpozij „Novi Direktorij za katehezu – Izazov katehezi i pastoralu danas“, koji se održao u petak 24. rujna na Sveučilištu u Zadru, izlaganje „Pravni aspekti katehetskog poučavanja“ priredile su zamjenica pročelnika Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru doc. dr. Klara Ćavar, gdje predaje Kanonsko pravo i docentica na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu doc. dr. Marija Đžinić.

Pregled znanstvenog simpozija „Mudrost u Bibliji“ u Zadru

Na Sveučilištu u Zadru je 23. – 24. listopada održan međunarodni znanstveni skup o temi „Mudrost u Bibliji“ u organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru. Donosimo pregled sažetaka održanih izlaganja.

1 2 3