Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svijet

Papa: Budućnost pripada mladima koji imaju krila, ali i korijene

Papa Franjo susreo se u subotu 6. kolovoza sa skupinom mladih koji su dio pokreta za bračnu duhovnost koji je nastao 1938. u Francuskoj. Pozvao je neka u doba virtualnosti i samoće njeguju zajednicu, jer nas „Bog spašava čineći nas narodom, njegovim narodom“. Poput Djevice Marije koja je „ustala i pohitala“ k Elizabeti, Papa je potaknuo mlade neka brinu za druge i za sve stvoreno dok se pripremaju za Svjetski susret mladih u Lisabonu, prenosi Vatican News.

Papina homilija na Svjetski dan posvećenog života 2022.

Na blagdan Prikazanja Gospodinova (Svijećnica) 2. veljače 2022., kada se u Crkvi slavi i Dan posvećenog života, papa Franjo slavio je u Bazilici sv. Petra u Vatikanu misu sa članovima ustanova posvećenog života i družbi apostolskog života i tom prigodom uputio homiliju koju prenosimo u cijelosti.

Mojsijeva molitva

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 17. lipnja 2020.

U svijetu više od 200.000 umrlih od koronavirusa

Koronavirusom je u svijetu zaraženo 2,9 milijuna ljudi. Najviše zaraženih, njih 950.000 je u SAD-u gdje je preminulo više od 53.000 ljudi. U Europi je oko 120.000 ljudi umrlo od posljedica zaraze koronavirusom, javlja Reuters u subotu 25. travnja, a prenosi Hina.

Prikazivanje dokumentarnog filma o Papinom posjetu Ujedinjenih Arapskih Emirata

National Geographic Abu Dhabi, službena arapska podružnica National Geographic Channel-a koja je dostupna isključivo na arapskom jeziku i posebno je namijenjena gledateljima zaljevskog i bliskoistočnog područja, emitirat će 5. rujna dokumentarac "Mirovni posjet" u kojem će biti prikazani najvažniji dijelovi prilikom Papina posjeta zaljevskog područja u veljači ove godine.