Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svjetski-susret-obitelji

Vrhbosanska nadbiskupija proslavila Svjetski susret obitelji

Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji s Centrom za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije organizirao je nadbiskupijsku proslavu 10. Svjetskog susreta obitelji u subotu 16. lipnja u Nadbiskupijskom sjemeništu „Petar Barbarić“ u Travniku.

VIDEO Papa obiteljima: Crkva je s vama, Crkva je u vama!

Misno slavlje na Trgu Sv. Petra u Vatikanu u sklopu X. svjetskoga susreta obitelji u subotu 25. lipnja predvodio je prefekt Dikasterija za laike, obitelj i život kardinal Kevin Farrell, u prisustvu pape Franje, koji je u homiliji istaknuo da je obitelj prvo mjesto gdje učimo ljubiti, prenosi Vatican News.

„Ususret svima bez iznimke“ (AL 309)

Smjernice Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj svećenicima i crkvenim zajednicama u primjeni VIII. poglavlja postsinodske apostolske pobudnice pape Franje „Amoris laetitia“, Rim, svetkovina Presvetoga Srca Isusova, 24. lipnja 2022.

I hrvatske obitelji na X. svjetskom susretu obitelji u Rimu

U Rimu u poslijepodnevnim satima 22. lipnja počinje 10. Svjetski susret obitelji. Tema je 'Obiteljska ljubav: poziv i put svetosti'. Tamo su i predstavnici Crkve u Hrvata. U ime Varaždinske biskupije, koja je bila domaćin Nacionalnog susreta obitelji u Ludbregu, u Rimu je Martina Stanešić iz Đurđevca sa suprugom i trojicom sinova.

Luigi i Maria Beltrame Quattrocchi

Supružnici Beltrame Quattrocchi zaštitnici su X. svjetskog susreta obitelji koji se održava u Rimu od 22. do 26. lipnja. Sv. papa Ivan Pavao II. proglasio ih je blaženima 2001. godine te su tako postali prvi bračni par beatificiran u povijesti Katoličke Crkve.

1 2 3