Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: teologija

KBF u Đakovu sudjelovao na Festivalu znanosti u Osijeku

U sklopu manifestacije „Festival znanosti“ 25. travnja u prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku održano je predavanje o temi „Teologija u (ne)mogućnosti pomoći prirodi i društvu“. Predavanje je održao asistent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu vlč. dr. sc. Ivan Benaković.

Pavlova revnost za Krista i evanđelje

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 29. ožujka papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Papino razmišljanje, koje donosimo u cijelosti, bilo je posvećeno apostolu Pavlu kojem će Sveti Otac, kako je najavio, posvetiti dvije kateheze.

Predstavljen drugi svezak izdanja „Bogočovjek Isus Krist“ fra Ivana Karlića

U organizaciji Kršćanske sadašnjosti i Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca održano je u ponedjeljak 23. siječnja 2023. u Dvorani sv. Franje u Samostanu Svetoga Duha u Zagrebu predstavljanje knjige autora prof. dr. fra Ivana Karlića „Bogočovjek Isus Krist – 2. Mesija, Sin Božji i Spasitelj“.

KBF Sveučilišta u Splitu započeo s novom akademskom godinom 2022./'23.

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu započeo je u ponedjeljak 26. rujna s novom akademskom godinom 2022./2023. Euharistijsko slavlje u kapeli Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu predvodio je don Franjo Frankopan Velić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije u koncelebraciji s dekanom Fakulteta, prodekanima, nastavnicima i odgojiteljima CBS-a.

1 2