Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: toni-plenkovic

Na Hvaru proslavljen blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije

Vjernici Hvara, Brusja i Grablja u subotu 30. svibnja proslavili su blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije. Euharistijsko slavlje u Zaraću na otoku Hvaru predvodio je hvarski biskup Petar Palić u zajedništvu s don Milijem Plenkovićem, župnikom Vrbanja i Svirača, don Tonijem Plenkovićem, katedralnim župnikom iz Hvara i don Ivanom Jurinom, kancelarom i župnikom Brusja i Grablja.

U Hvaru otvorena Godina sv. Prošpera

U povodu 350. obljetnice od dolaska relikvija sv. Prošpera, suzaštitnika Hvara i Hvarske biskupije, u hvarsku katedralnu župu, u Hvaru je u nedjelju, 10. svibnja otvorena Godina sv. Prošpera koja će trajati do 10. svibnja 2021. Svečano večernje koncelebrirano euharistijsko slavlje, kojim je započela i proslava blagdana sv. Prošpera, predvodio je hvarski biskup Petar Palić.

Radijski prijenos nedjeljnih misa iz hvarske katedrale

U skladu s odlukom Stožera civilne zaštite RH i Hrvatske biskupske konferencije, katedralna župa sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru obavijestila je vjernike da će svake nedjelje katedralni župnik Toni Plenković slaviti misu u 18 sati u hvarskoj katedrali. Svi koji žele misu će moći pratiti na radiopostaji, a zvona će s katedrale pozivati vjernike da se u tim trenucima kao župna zajednica ujedine u molitvi iz svojih domova.

406. obljetnica štovanja Čudotvornog svetoga Križića u Vrboskoj

U župnoj crkvi Sv. Lovre u Vrboskoj na otoku Hvaru na „Maraški petak“, prvi petak u ožujku 6. ožujka svečano je proslavljena 406. obljetnica čašćenja Čudotvornog sv. Križića koji je, prema predaji, 11. travnja 1614. godine proplakao krvavim suzama, zbog razdora između dviju vjerničkih skupina koje su u razmiricama oko osamostaljenja od župe Vrbanj predvodile dvije suprotsavljene bratovštine. Suze sv. Križića prepoznate su kao Božji poziv na obraćenje, na pomirenje i pokoru zavađenih strana.

Prva misa u Hvaru novog župnika don Tonija Plenkovića

U nedjelju 1. rujna ove godine u hvarskoj katedrali večernju misu slavio je novi hvarski župnik don Toni Plenković, s kojim je suslavio don Ivan Jurin. Bio je to njegov prvi susret s vjernicima župe sv. Stjepana u Hvaru u kojoj će vršiti službu župnika nakon odlaska don Milija Plenkovića na novu dužnost.

Svetkovina Tijelova u Supetru

Misnim slavljem i svečanom procesijom s Presvetim Sakramentom ulicama grada, u četvrtak 20. lipnja, svečano je u župi sv. Petra apostola u Supetru proslavljeno Tijelovo, svetkovina Kristova Tijela i Krvi. Svečanu euharistiju svetkovine u zajedništvu s brojnim vjernicima slavio je biskupski vikar za otok Brač Toni Plenković.