Budi dio naše mreže
Izbornik

Radijski prijenos nedjeljnih misa iz hvarske katedrale

Hvar (IKA)

U skladu s odlukom Stožera civilne zaštite RH i Hrvatske biskupske konferencije, katedralna župa sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru obavijestila je vjernike da će svake nedjelje katedralni župnik Toni Plenković slaviti misu u 18 sati u hvarskoj katedrali. Svi koji žele misu će moći pratiti na radiopostaji, a zvona će s katedrale pozivati vjernike da se u tim trenucima kao župna zajednica ujedine u molitvi iz svojih domova.

Od 21. ožujka svakoga će dana zvona katedrale pozivati vjernike u 15 sati na osobnu molitvu krunice Božjega milosrđa kako bi se zaustavilo širenje bolesti uzrokovane koronavirusom. “Molit ćemo i da Gospodin da zdravlje svima bolesnima i snagu svima koji su izloženi dok pomažu drugima”, stoji u poruci hvarskoga župnika vjernicima.

Katedralni župnik napomenuo je da će svećenici svakoga dana slaviti mise prema upisanim nakanama. Dodao je da će se misne nakane za travanj moći upisati od srijede kod tajnice župnoga ureda, ali isključivo preko mobitela, s obzirom da župni ured u Hvaru do daljnjega neće raditi.

Uz pomoć bratima hvarskih bratovština katedralna župa stavit će se i na raspolaganje starijim i nemoćnim župljanima kojima je potrebna pomoć u vidu odlaska u trgovinu po namirnice i potrepštine.