Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hvarska-katedrala

Započeo sinodski hod Hvarske biskupije

Hvarska biskupija u nedjelju 17. listopada pridružila se svim (nad)biskupijama Katoličke Crkve započevši sinodski hod koji je u svim župama biskupije otvoren euharistijskim slavljem i zazivom Duha Svetoga.

U Hvaru otkriven kip sv. Prošpera, rad akademika Kuzme Kovačića

U povodu 350. obljetnice dolaska relikvije sv. Prošpera u Hvar i na kraju osmog dana devetnice hvarskom suzaštitniku u čast na pročelju hvarske katedrale, u luneti povrh tzv. 'malih vrata' u subotu 8. svibnja otkriven je kip sv. Prošpera, rad poznatog hrvatskog kipara, akademika i Hvaranina Kuzme Kovačića.

Misa posvete ulja u hvarskoj katedrali

Hvarski biskup Petar Palić slavio je u četvrtak, 9. travnja Misu posvete ulja u hvarskoj katedrali. Uz biskupa su koncelebrirali katedralni župnik don Toni Plenković i kancelar biskupije don Ivan Jurin.

Radijski prijenos nedjeljnih misa iz hvarske katedrale

U skladu s odlukom Stožera civilne zaštite RH i Hrvatske biskupske konferencije, katedralna župa sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru obavijestila je vjernike da će svake nedjelje katedralni župnik Toni Plenković slaviti misu u 18 sati u hvarskoj katedrali. Svi koji žele misu će moći pratiti na radiopostaji, a zvona će s katedrale pozivati vjernike da se u tim trenucima kao župna zajednica ujedine u molitvi iz svojih domova.

Oproštaj od redovnica Družbe Kćeri Božje ljubavi u hvarskoj katedrali

Nakon svečane mise koju je u nedjelju 25. kolovoza u hvarskoj katedrali slavio župnik don Mili Plenković upriličen je oproštaj od redovnica Družbe Kćeri Božje ljubavi koje su u Hvaru predano i nesebično kroz proteklih sedamdeset godina bile na usluzi vjernicima, duhovnicima i mjesnom biskupu i na taj način služile Gospodinu.

1 2