Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tradicija

Nova knjiga „Dušo sad pođi sa mnom“

Đakovačko-osječka nadbiskupija izdala je zbirku pučkih pjesama Miroslave Hadžihusejnović Valašek „Dušo sad pođi sa mnom“ podnaslovljenu „Tradicijske nabožne pripovijedne pjesme i molitve iz Slavonije i Srijema“.

Papa Franjo: Evangelizacija zahtijeva slušanje, zanos i kreativnost

Slušanje, zanos i kreativnost, odlike su koje je papa Franjo istaknuo primivši u audijenciju odgovorne u povjerenstvima za katehizaciju biskupskih konferencija Europe, okupljene na susretu pod naslovom „Kateheza i katehisti za novu evangelizaciju“, koji je organiziralo Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije, javlja u petak 17. rujna Vatican News.

Martina Marijanović o doprinosu pape Franje moralnoj teologiji pobudnicom „Amoris laetita“

Doktorandica Martina Marijanović na ljetnom susretu moralnih teologa izlagala je o sadržaju pobudnice „Amoris laetita“. „Za papu Franju bitno je u svakoj situaciji vidjeti mogućnost djelovanja Božje milosti, a to je moguće prosuditi pomoću savjesti, što ne znači uvođenje subjektivizma u kršćanski moral jer govorimo o savjesti koja je oblikovana Božjim zapovijedima“, rekla je Marijanović.

Završile 55. Vinkovačke jeseni

Jedna od najvećih tradicijskih manifestacija u ovom dijelu Europe ponovno je na jednom mjestu okupila brojne ljubitelje folklora, tradicije i običaja. Iako zbog epidemije koronavirusa nisu bile onakve na kakve su navikli svi koji ih nose u srcu, Vinkovačke jeseni ispunile su svoj glavni cilj, a to je očuvanje tradicije. Jubilarni 55. svečani mimohod s revijom konjskih zaprega i konjanika u nedjelju 20. rujna još jednom je prošao ulicama Vinkovaca i tako priveo kraju ovogodišnje Vinkovačke jeseni.