Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: trsat

Hodočašće vjeroučitelja Riječke nadbiskupije na Trsat

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva i Prvi svjetski dan djece u nedjelju, 26. svibnja, u organizaciji Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije vjeroučiteljice, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri  okupili su se u trsatskom svetištu Majke Milosti kako bi u molitvi, pjesmi i slavljenju zahvalili za sve primljene milosti tijekom protekle školske godine, objavila je Riječka nadbiskupija.

Frama Rijeka–Trsat proslavila 30. rođendan

U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu, Majke Božje Trsatske, u subotu 3. veljače 2024. proslavljena je 30. godišnjica osnutka Franjevačke mladeži Rijeka–Trsat.

Hodočasnici pješaci krenuli iz Pazina prema Trsatu

Kao i svake godine, četvrtak uoči prve subote prije blagdana Male Gospe, po 27. put, i ove je godine u četvrtak 31. kolovoza skupina hodočasnika krenula prema Trsatu iz Pazina pješice na tradicionalno hodočašće vjernika Porečke i Pulske biskupije Majci Božjoj Trsatskoj.

Proslava Velike Gospe na Trsatu i u središtu Rijeke

Program proslave Velike Gospe u Gospinom svetištu na Trsatu predstavljen je na konferenciji za novinare 8. kolovoza u trsatskom samostanu. Središnje misno slavlje 15. kolovoza u 18.30 predvodit će riječki nadbiskup Mate Uzinić.

AKD „Jeronim“ obilježio 108. godišnjicu smrti Rudolfa Eckerta

U povodu 108. godišnjice smrti Rudolfa Eckerta (27. veljače 1889. – 12. ožujka 1915.), predstavnici Akademskog katoličkog društva „Jeronim“ pohodili su u ponedjeljak 13. ožujka njegov grob na trsatskom groblju, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije.

1 2 3 5