Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: trsat

AKD „Jeronim“ obilježio 108. godišnjicu smrti Rudolfa Eckerta

U povodu 108. godišnjice smrti Rudolfa Eckerta (27. veljače 1889. – 12. ožujka 1915.), predstavnici Akademskog katoličkog društva „Jeronim“ pohodili su u ponedjeljak 13. ožujka njegov grob na trsatskom groblju, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije.

Proslava svetkovine sv. Franje u Svetištu Gospe Trsatske

U Trsatskom svetištu u utorak 4. listopada svečano je proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja Franjevačkog reda ili Reda male braće. Tradicionalno, u znak sjećanja na prijateljstvo sv. Franje i sv. Dominika i povezanosti Reda male braće i Reda redovnika, na liturgijskom slavlju sudjelovali su dominikanci, a misu je predvodio fr. Nikola Leopold Noso.

Homilija nadbiskupa Zgrablića na Trsatu

Prenosimo u cijelosti homiliju zadarskog nadbiskupa koadjutora Milana Zgrablića koju je održao na misi u prigodi hodočašća vjernika Istre Majci Božjoj Trsatskoj u subotu 3. rujna 2022. na Trsatu.

Oblačenje i prvi zavjeti novaka na Trsatu

Uz Svetište Majke Milosti na Trsatu, u odgojnoj kući Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u petak 26. i subotu 27. kolovoza održano je primanje u postulaturu i novicijat te polaganje jednostavnih redovničkih zavjeta.

Mons. Uzinić: Naša zadaća je vječnost

Uputivši poruku nade s pogledom prema vječnosti, riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza u trsatskom svetištu hodočasnike je pozvao da današnjem svijetu evanđelje, radosnu vijest, ponude osobnim primjerom i životom.

Najavljena proslava Velike Gospe na Trsatu

U trsatskom samostanu 9. kolovoza održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni detalji organizacije proslave svetkovine Velike Gospe u Gospinom svetištu na Trsatu. Središnje misno slavlje 15. kolovoza u 18.30 sati predvodit će riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

Predstavljena dobrotvorna utrka Đir za Rožice

Dobrotvorna manifestacija – utrka „Đir za Rožice“, koja će se održati u subotu 14. svibnja 2022., u organizaciji Franjevačkog svjetovnog reda Rijeka–Trsat, a povodom 15. godišnjice uspješnog i neprekinutog djelovanja prvog i najstarijeg Prihvatilišta za beskućnike u Rijeci „Ruže sv. Franje“.

1 2 3 4