Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: trsat

U Rijeci obilježena 100. obljetnica rođenja sv. Ivana Pavla II.

U župama Riječke nadbiskupije u ponedjeljak, 18. svibnja misnim slavljima obilježena je 100. obljetnica rođenja sv. Ivana Pavla II. On je za svoje 100. apostolsko putovanje odabrao Republiku Hrvatsku i pet dana, od 5. do 9. lipnja 2003. boravio u Rijeci, u Bogoslovnom sjemeništu otkuda je putovao u Zadar, Dubrovnik, Osijek i Đakovo.

Biskup Bogović predslavio svečanu misu na Malu Gospu na Trsatu

Gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović predslavio je na blagdan Rođenja BDM 8. rujna u večernjim satim misu u svetištu Majke Božje Trsatske na Trsatu u Rijeci pred mnogobrojnim vjerništvom i hodočasnicima a u suslavlju subraće franjevaca i svećenika okolnih župa.

Oko 50.000 vjernika na svetkovinu Velike Gospe hodočastilo u trsatsko svetište

„Blagdan Velike Gospe potiče nas na promišljanje o Marijinoj veličini koja se očituje u tome da ta veličina nije u njenim djelima i pothvatima, nego u služenju Bogu savjesnim izvršavanjem redovnih dnevnih dužnost. Marija je velika jer je svjesna da je sve što jest od Boga primila te mu za to želi zahvaliti tako što će biti vjerna službenica“, rekao je riječki nadbiskup Ivan Devčić, predvodeći 15. kolovoza svečano euharistijsko slavlje u perivoju svetišta Majke Božje Trsatske u povodu proslave blagdana Uznesenja BDM.

Otkrivena bista fra Serafina Sabola

Dvije godine prošle su od smrti fra Serafina Sabola, trsatskog franjevca i dugogodišnjeg čuvara svetišta Majke Božje Trsatske. Njegovi prijatelji poželjeli su ostaviti Svetištu, ali i svim hodočasnicima bistu ovog franjevca koji je Primorje smatrao svojim domom, a zbog svojega je vedrog duha i silne pozitivne energije bio izuzetno omiljen i poštovan. Zahvaljujući njima u nedjelju 27. siječnja u perivoju Trsatskog svetišta otkrivena je bista fra Serafinu Sabolu.