Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: u-ime-obitelji

„Aktualno” HKR-a: Željka Markić i Karlo Novosel komentiraju daljnje postupke za roditelje odgojitelje

Nakon što je Gradska uprava Zagreba definirala izdvajanje pojedinačnih akata o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje, Hrvatska udruga roditelja odgojitelja je objavila kako je počela isporuka novih rješenja na kućne adrese. O daljnjim postupcima za roditelje odgojitelje u emisiji Hrvatskog katoličkog radija „Aktualno” komentirali su 22. studenog Željka Markić, predsjednica Udruge „U ime obitelji” te odvjetnik Karlo Novosel, voditelj pravnog tima Udruge.

ARGUMENTI Netrpeljivost i napadi na Katoličku Crkvu u Hrvatskoj i svijetu

Izvješće o netrpeljivosti i napadima na Katoličku Crkvu i vjernike u prošloj godini koje je objavilo udruga U ime obitelji bila je tema Argumenata Hrvatskoga katoličkog radija 11. svibnja. O tome su razgovarali članovi upravnog odbora udruge U ime obitelji Natalija Kanački i Karlo Novosel, saborska zastupnica Marijana Petir te sisački biskup Vlado Košić.

Udruga "U ime obitelji" Vladi, Stožeru i Saboru: Ukinite diskriminatorno ograničenje od 25 vjernika u crkvi

Udruga "U ime obitelji" zatražila je od Stožera civilne zaštite RH, Vlade Republike Hrvatske i zastupnika u Hrvatskom saboru ukidanje mjere Stožera od 27. studenoga kojom se drastično ograničava broj vjernika na bogoslužjima na samo 25 osoba, a kojom se krši pravo hrvatskih građana na slobodu vjeroispovijedi, piše u priopćenju Udruge "U ime obitelji" od petka 3. prosinca.

1 2