Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: u-ime-obitelji

Vrhovni sud poništio presudu Županijskog suda u slučaju zastava Hoda za život

Udruga „Vigilare“ zaprimila je 10. travnja 2024. Rješenje Vrhovnog suda Republike Hrvatske u vezi tužbe koju je podnijela zajedno s Udrugom „U ime obitelji“ protiv Grada Zagreba, zbog zabrane postavljanja zastava Hoda za život na gradske jarbole uoči Hoda održanog 14. svibnja 2022., priopćili su iz Udruge.

„Aktualno” HKR-a: Željka Markić i Karlo Novosel komentiraju daljnje postupke za roditelje odgojitelje

Nakon što je Gradska uprava Zagreba definirala izdvajanje pojedinačnih akata o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje, Hrvatska udruga roditelja odgojitelja je objavila kako je počela isporuka novih rješenja na kućne adrese. O daljnjim postupcima za roditelje odgojitelje u emisiji Hrvatskog katoličkog radija „Aktualno” komentirali su 22. studenog Željka Markić, predsjednica Udruge „U ime obitelji” te odvjetnik Karlo Novosel, voditelj pravnog tima Udruge.

ARGUMENTI Netrpeljivost i napadi na Katoličku Crkvu u Hrvatskoj i svijetu

Izvješće o netrpeljivosti i napadima na Katoličku Crkvu i vjernike u prošloj godini koje je objavilo udruga U ime obitelji bila je tema Argumenata Hrvatskoga katoličkog radija 11. svibnja. O tome su razgovarali članovi upravnog odbora udruge U ime obitelji Natalija Kanački i Karlo Novosel, saborska zastupnica Marijana Petir te sisački biskup Vlado Košić.

1 2