Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ulan-bator

Papa: Obrazovanje i skrb pravi su napredak naroda, a ne oružje

Posljednjeg dana boravka u Mongoliji 4. rujna, papa Franjo je u Ulan Batoru otvorio Kuću milosrđa. Bila je to prilika da ponovno istakne temeljnu važnost milosrđa u Crkvi i podsjeti na ulogu besplatnog volontiranja, daleko od logike osobnih računa: "Za činiti dobro, jedino je potrebno dobro srce".

Papa: Želim sve najbolje plemenitom kineskom narodu

Sveti otac Franjo pozdravio je kineski narod na završetku mise koju je predvodio u nedjelju 3. rujna u glavnom gradu Mongolije Ulan Batoru, te pozvao kineske katolike da budu dobri kršćani i dobri građani, prenosi Vatican News.

Papa u Mongoliji: Religije u službi dobra; neka njeguju dijalog, slogu, nadu

Na ekumenskom i međureligijskom susretu u Ulan Batoru u nedjelju 3. rujna papa Franjo je potaknuo religije da budu primjer dijaloga i altruizma u ovom vremenu „razdiranom sukobima i neslogom“ i da ponude ono u što vjeruju poštujući savjesti drugih i u svrhu najvećega dobra za sve. Upozorio je također da fundamentalizam i ideološko forsiranje kompromitiraju mir, prenosi Vatican News.

Papa u Mongoliji: Crkva treba neprestano naviještati Isusa

U okviru putovanja u Mongoliju, papa Franjo održao je svoj drugi javni govor u subotu 2. rujna, u katedrali sv. Petra i Pavla u Ulan Batoru te podsjetio da je Isus radosna vijest koju Crkva treba naviještati svim narodima, prenosi Vatican News.

Papa doputovao u Mongoliju

Papa Franjo doputovao je u petak, 1. rujna u glavni grad Mongolije, Ulan Bator, čime je započeo svoje 43. međunarodno apostolsko putovanje na kojem će boraviti do 4. rujna.

1 2