Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: umirovljeni-dakovacko-osjecki-nadbiskup-marin-srakic

Nadbiskup Srakić predvodio XIV. Državno hodočašće Hrvata u Mađarskoj

U Drvljancima (Révfalu) ispred kapele Srca Isusova je na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u petak 11. lipnja, u organizaciji Hrvatske državne samouprave, održano XIV. Državno hodočašće Hrvata u Mađarskoj. U zajedništvu s više stotina hodočasnika iz cijele Mađarske svečanu euharistiju na poziv pečuškog biskupa Lászla Felföldija predslavio je umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić.

Proslavljena obljetnica mlade mise nadbiskupa Srakića

U odjeku svoga prošlogodišnjeg dijamantnog jubileja (60 godina misništva) umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić u nedjelju 2. svibnja u Ivanovcima svečanim slavljem euharistije proslavio je 61. obljetnicu svoje mlade mise koja je bila na isti nadnevak 1960. godine.

Apostolski nuncij Lingua predvodio misno slavlje u Požegi na blagdan sv. Terezije Avilske

Na svetkovinu sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške katedrale, grada Požege i Katoličke gimnazije u Požegi, u četvrtak 15. listopada, svečano euharistijsko slavlje u katedrali predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, u zajedništvu s požeškim dijecezanskim biskupom mons. Antunom Škvorčevićem, đakovačko-osječkim nadbiskupom i metropolitom mons. Đurom Hranićem, đakovačko-osječkim nadbiskupom u miru mons. Marinom Srakićem, đakovačko-osječkim pomoćnim biskupom mons. Ivanom Ćurićem, kanonicima požeškog Stolnog kaptola, svećenicima Katedralnog arhiđakonata te vjernicima grada Požege.

Prezbitersko ređenje u katedrali Sv. Petra u Đakovu

Tijekom svečanog misnog slavlja u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra 29. lipnja, na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, zaređena su četvorica đakona Đakovačko-osječke nadbiskupije i dva člana Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Zaređeni su polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića.

1 2