Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka biskupā Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ladislavu Németu

Đakovo (IKA/TU)

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u zajedništvu s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, uputio je čestitku mons. Ladislavu Németu u prigodi njegova imenovanja beogradskim nadbiskupom metropolitom. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

Poštovani novoimenovani nadbiskupe Ladislave!

U srdačnim čestitkama i molitvama sjedinjujemo se s Vama u prigodi imenovanja beogradskim nadbiskupom metropolitom. Od srca želimo da Gospodin u izobilju blagoslovi Vaš pastirski put na kojem sada, po rasporedbi Crkve, prihvaćate novu službu nadbiskupa u gradu Beogradu, pozvani brižljivom ljubavlju predvoditi kršćansku zajednicu katoličkih vjernika, koja brojem nije velika, ali se zauzeto sabire i trudi živjeti i svjedočiti svoje pristajanje uz Krista i svoju ucijepljenost u njegovo Tijelo – Crkvu, koja svim narodima i svakom srcu donosi i naviješta Gospodinovu Radosnu vijest. I Vaše dosadašnje službe posvjedočile su Vašu otvorenost za susrete i promicanje suradnje među pripadnicima različitih naroda i zajednica, kao i u dijalogu s pastirima i vjernicima Srpske pravoslavne Crkve, s kojima dijelimo jedan temelj, istu nadu i milost u Kristu.

Svojim čestitkama od srca pridružujemo izraze zahvalnosti Vašem prethodniku, nadbiskupu Stanislavu koji je s toliko gorljivosti učinio značajne pothvate za suvremeno oblikovanje i osnaživanje ustanova i službi u Beogradskoj nadbiskupiji, kao i za korake međunarodne i međucrkvene suradnje, u koju se nezaobilazno, i zbog prirodne zemljopisne blizine, rado pridruživala i naša nadbiskupija. O njegovu entuzijazmu na planu zbližavanja kršćanskoga Istoka i Zapada da i ne govorimo. Blagoslovio Gospodin njegova srdačna nastojanja i iskren odaziv u promicanju Kristova naloga: „Da svi budu jedno.“

Dragi nadbiskupe Ladislave! Uime svih svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, uime redovnika i redovnica, bogoslova i vjeroučitelja te svih vjernika primite naše najsrdačnije čestitke, dok za Vas, nadbiskupa metropolita u miru Stanislava, cijelu Beogradsku nadbiskupiju, kao i sve biskupije Vaše metropolije molimo obilan Božji blagoslov.