Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka nadbiskupa Hranića novoimenovanom porečkom i pulskom biskupu Štironji

Đakovo (IKA)

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je čestitku mons. Ivanu Štironji, novoimenovanom porečkom i pulskom biskupu. Čestitku su uz nadbiskupa Hranića potpisali i pomoćni biskup Ivan Ćurić te umirovljeni nadbiskup Marin Srakić. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Dragi i poštovani biskupe Ivane!

I danas smo, povezani zajedništvom vjere i pastirske službe u krilu svete Crkve, s radošću primili vijest o Tvom imenovanju biskupom Porečke i Pulske biskupije. U srcu prebiremo spremnost i predanost što si ih u svojoj pastirskoj službi već očitovao prianjajući zdušno i zanosno uz dosadašnju službu biskupa drevne Kotorske biskupije, prebogate svjedočanstvima vjere i iznimno vrijednom kršćanskom baštinom. Danas te poziv Crkve upravlja k Istri, da s istom ljubavlju nasljedovatelja Dobrog Pastira sada prigrliš sve vjernike i zajednice Porečke i Pulske biskupije, da odsad s njima dijeliš „radosti i nade, žalosti i tjeskobe ljudi našeg vremena“ (usp. GS 1), da među njima „izvršiš djelo blagovjesničko“, donoseći svima – mladima, odraslima i starima – jedinstven okrepljujući navještaj i svjedočanstvo spasenja, istinu da se „s Isusom Kristom radost uvijek iznova rađa“ (usp. EG 1).

Dok Ti, dragi biskupe Ivane, upućujemo najsrdačnije čestitke uime svećenika, redovnika, redovnica i vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije, molimo od Gospodina blagoslov Tvome životu i službi, kao i cijelom prezbiteriju, redovničkim zajednicama i svim vjernicima Porečke i Pulske biskupije.

S izrazima poštovanja i bratskoga zajedništva,

✠ Ivan Ćurić,
pomoćni biskup

✠ Marin Srakić,
nadbiskup u miru

✠ Đuro Hranić,
nadbiskup