Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: umirovljeni-vrhbosanski-pomocni-biskup-mons-pero-sudar

Proslava 50. obljetnice Hrvatske katoličke misije St. Gallen

Hrvatska katolička misija St. Gallen svečano je obilježila svoj zlatni jubilej, 50. obljetnicu utemeljenja, izvještava mrežna stranica „Hrvati u Švicarskoj”. Obilježavanje jubileja započelo je svečanom akademijom u subotu 11. studenoga u dvorani u Oberuzwilu, a zaključeno je svečanim euharistijskim slavljem u nedjelju 12. studenoga u crkvi sv. Marije u Neudorfu.

Svetkovina Velike Gospe proslavljena na Kondžilu

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini proslavila je u utorak 15. kolovoza 2023. naslovnu svetkovinu svečanom misom koju je na brdu Kondžilu predslavio umirovljeni vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar, objavila je Nedjelja.

Mons. Sudar predvodio proslavu Stepinčeva u Krašiću

Spomendan bl. Alojzija Stepinca proslavljen je u petak 10. veljače 2023. u Krašiću svečanim euharistijskim slavljem koje je u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio umirovljeni vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Proslava Antunova u Dubrovačkoj biskupiji

Blagdan sv. Antuna u ponedjeljak 13. lipnja proslavljen je u Dubrovačkoj biskupiji misnim slavljima u župama, samostanskim crkvama i kapelicama posvećenim Svecu svega svijeta.

Kardinal Bozanić predvodio svečano misno slavlje prigodom završetka Šestog hrvatskog socijalnog tjedna

Večernje euharistijsko slavlje sa sudionicima Šestog hrvatskoga socijalnog tjedna - koji se 22. i 23. listopada na temu „Demografija, iseljavanje, migracije” održavao u zgradi Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu, u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK - predvodio je u subotu 23. listopada zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić.