Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: umjetna-inteligencija

Predavanje vlč. doc. dr. Singboa na Katehetskoj zimskoj školi

Vlč. doc. dr. Odilon-Gbènoukpo Singbo je drugoga dana Katehetske zimske škole za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama, u utorak 20. veljače 2024., u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu, održao predavanje „Novi bioetički izazovi u obrazovnom sustavu: Od razlučivanja do ispravnog djelovanja“.

Molitveni susret Udruge mladih „Isus je put“

Udruga mladih „Isus je put“ pod vodstvom s. Darije Bote organizirala je molitveni susret i predavanje izv. prof. dr. sc. Hrvoja Kalinića, profesora na splitskom PMF-u o temi umjetne inteligencije, u subotu 27. siječnja u samostanu Školskih sestara franjevki na Lovretu u Splitu.

Papina poruka za Svjetski dan mira 2024. posvećena umjetnoj inteligenciji

U Vatikanu je u četvrtak, 14. prosinca objavljena Poruka pape Franje za 57. svjetski dan mira koji se slavi 1. siječnja 2024. na temu "Umjetna inteligencija i mir". Moramo biti svjesni brzih promjena koje se sada događaju i njima upravljati na način koji štiti osnovna ljudska prava i poštuje institucije i zakone koji promiču cjelovit ljudski razvoj. Umjetna inteligencija treba služiti najboljim ljudskim potencijalima i našim najvišim ciljevima, piše Papa u svojoj poruci.

1 2 3